Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Βορειωηπειρώτικο Blog κάνει δημοσκόπηση για την απογραφή...

Ας πούμε την άποψή μας...


ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗ




Και κάποιες διευκρινήσεις:


Καταρχήν, όποιος είναι εγγεγραμμένος με εθνικότητα Αλβανική ενώ είναι Έλληνας το γένος, ότι και αν δηλώσει στον απογραφέα, η στατιστική αρχή θα ερευνήσει τα ληξιαρχεία της περιοχής και σε περίπτωση που εκεί αναγράφεται ως Αλβανός το γένος, τότε δεν θα μετράει η δήλωση του αλλά υποχρεωτικά θα τον γράφουν ως Αλβανό.
Για να μην προτρέχουν οι αναγνώστες, ουδείς έχει σκοπό να κάνει του Αλβανούς Έλληνες με το ζόρι, αλλά στις περιοχές εκτός των αναγνωρισμένων 99 χωριών, δηλαδή σε περιοχές όπως η Χειμάρρα των οποίων τους αφαιρέθηκε η Ελληνική εθνικότητα μετά το '40, κάποιοι έχουν ακόμη αλβανική εθνικότητα στα ληξιαρχεία, το ίδιο συμβαίνει και σε Κορυτσά, Πρεμετή κλπ.

Πέραν αυτού σε όσους δηλώσουν "ψευδώς" την εθνικότητά τους θα επιβάλλεται πρόστιμο 1.000.000 λεκ, περίπου 3 αλβανικοί μισθοί.

Έτσι όχι μόνο σου επιβάλουν εθνικότητα στερώντας σου το δικαίωμα αυτο-χαρακτηρισμού αλλά σου βάζουν και χρηματικό πρόστιμο.

Αυτά είναι τα όσα έχει δημοσιεύσει ο Αλβανικός τύπος, σίγουρα ο νόμος έχει και άλλες δικλείδες ασφαλείας για την αποφυγή των μειονοτήτων.

ρίξτε και μία ματιά στις σχετικές αναρτήσεις 



http://borioipirotika.blogspot.com/search/label/%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%A6%CE%97

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου