Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Μ. Οθωνας: Να δημιουργήσουμε φυλακή για Αλβανούς στην Αλβανία με δικά μας έξοδα! Πιό φτηνό!


Στην Αστυνομία προβληματίζονται και με ό,τι συμβαίνει στη λεγόμενη «κάτω πλευρά του Συντάγματος»,όπως αποκαλούν τους συγκεντρωμένους εκεί με τα τσαντίρια. Αυτός είναι και ο λόγος που χθες τα ξημερώματα έγινε επιχείρηση με τη συμμετοχή φορτηγών του Δήμου Αθηναίων υπό την κάλυψη της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια της οποίας απομακρύνθηκαν όλες οι σκηνές που είχαν τοποθετήσει από τον Μάιο οι «Αγανακτισμένοι».

Η Αστυνομία φαίνεται ότι αρχίζει και αυτή να προετοιμάζεται εν όψει πιθανού νέου γύρου με τους κουκουλοφόρους το φθινόπωρο. Και δεν ζητεί μόνο νομοθετικά μέτρα για νέους κανόνες εμπλοκής της Αστυνομίας ή αυστηροποίηση των ποινών περί οπλοφορίας. Ζητεί, όπως «Το Βήμα» πληροφορείται, να μην κρατούνται ύποπτοι ή καταδικασμένοι για τρομοκρατία ή αναρχικοί μαζί με καταδίκους του κοινού ποινικού δικαίου και να μη χορηγούνται πενθήμερες άδειες σε αλλοδαπούς καταδίκους. «Αφού έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα και είναι καταδικασμένοι γι΄ αυτό μαζί με άλλες αξιόποινες πράξεις,γιατί να τους χορηγούν πενθήμερη άδεια; Πού θα πάνε; Πού θα μείνουν;» διερωτάται η ηγεσία της Αστυνομίας. Και επανέρχεται, αυτή τη φορά πιο επιτακτικά, σε ένα παλαιό της αίτημα: να δημιουργηθεί, με έξοδα της ελληνικής κυβέρνησης, φυλακή στην Αλβανία όπου θα μεταφερθούν όλοι οι αλβανοί κατάδικοι. «Θα μας στοιχίσει πολύ λιγότερα απ΄ ό,τι μας στοιχίζει τώρα και θα αποφύγουμε πολλούς μπελάδες» είπε σε πρόσφατη κυβερνητική σύσκεψη ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μαν. Οθωνας, υπέρμαχος της μεταφοράς αλβανών εγκληματιών στην Αλβανία με ελληνικά έξοδα. 

Στην προετοιμασία της Αστυνομίας εν όψει πιθανού νέου γύρου επεισοδίων το φθινόπωρο δεν αποκλείεται η εμφάνιση νέων μεθόδων για την αντιμετώπιση των κουκουλοφόρων. Οπως, π.χ., το Πυροσβεστικό Αρμα «Αίας» που εκτοξεύει με πίεση (η οποία ελέγχεται από κομπιούτερ ώστε να μην υπάρξουν ανεπιθύμητοι τραυματισμοί) όχι μόνο νερό αλλά και χρώμα. Με τη μέθοδο αυτή θα «μαρκάρονται» οι ταραξίες ώστε να γίνεται πιο εύκολος αργότερα ο εντοπισμός τους. Ο «Αίας» ήταν παρών στα επεισόδια στη Βουλή αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε. «Θα τον χρησιμοποιήσουμε ως εσχάτη λύση» προαναγγέλλει ο Αρχηγός. 

απόσπασμα από την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου