Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Ο γενικός γραμματέας ΥΠΕΞ Ζέππος συναντάται με το Μπερίσα

Το Γενικό  Γραμματέα του ΥΠΕΞ κ. Γιάννη Ζέππο δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο αλβανός πρωθυπουργός κ. Σαλί Μπερίσα. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο πρέσβης της Ελλάδας στα Τόρανα κ. Νικόλαος  Πάζιος.
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του αλβανού πρωθυπουργού » ο Μπερίσα αφού καλωσόρισε εγκάρδια τον κ. Ζάππο, τον ευχαρίστησε για τη συνεχή βοήθεια που η Ελλάδα έχει προσφέρει στην Αλβανία ιδιαίτερα για την ένταξη στην ΕΕ»

«Ο πρέσβης Ζέππος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Μπερίσα για την εγκάρδια υποδοχή και μετέφερε τις ευχές του έλληνα Πρωθυπουργού Παπανδρέου. Επίσης εξέφρασε στον Μπερίσα τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης  για την στήριξη ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ»
Επίσης στην ιστοσελίδα αναφέρεται  πως » ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ έκανε γνωστή στον πρωθυπουργό Μπερίσα την ανησυχία που έχει προκαλέσει στους ελληνικούς πολιτικού κύκλους  το τραγικό γεγονός δολοφονίας  του νέου Αριστοτέλη Γκούμα, ως μια πράξη ατόμων εμπνευσμένων από εθνικιστικά αισθήματα».
Ωστόσο ο πρέσβης Ζέππος εξέφρασε για άλλη μια φορά στον πρωθυπουργό Μπερίσα την ανησυχία της ελληνικής κυβέρνησης για τη συμφωνία για την υφαλοκρηπίδα και πως η ελληνική πλευρά ελπίζει ώστε και γι αυτό το θέμα να βρεθεί μια γρήγορη λύση».
Επίσης σήμερα ο κ. Ζέππος συναντήθηκε  και με τον, ολίγων ημερών, υπουργό Εξωτερικών Εντμόντ Χατζινάστο.
Αναδημοσίευση από:http://www.deropoli.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου