Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Αγιος Αθανάσιος στους Βουλιαράτες: Καταζητείται 36χρονος για την κλοπή των εικόνων και τη λεηλασία



Παραβιασμένο το παράθυρο

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αλλά και σχεδόν όλα τα αλβανικά ειδησεογραφικά κανάλια , η αστυνομία Αργυροκάστρου αναζητάει το άτομο


... και η πόρτα

που διέπραξε την κλοπή και την καταστροφή του εικονοστασίου της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου στο χωριό Βουλιαράτες. Η αστυνομία θεωρεί πως πίσω από την κλοπή είναι ο 36 χρονος Νίκο Τσιόκαϊ από το Σκραπάρι κι άλλοι δυο συνεργοί του από το Λιμπόχοβο.

Σύμφωνα με την αστυνομία το συγκεκριμένο άτομο έχει διαπράξει και άλλες ληστείες, ενώ πριν από ένα μήνα είχε ασκηθεί εις βάρος του δίωξη από την Εισαγγελία Αργυροκάστρου. Επίσης το ίδιο άτομο πριν από ένα μήνα πιάστηκε από τους κατοίκους του Βουλιαρατιού μέσα στο νεκτοταφείο που βρίσκεται και ο «Αγιος Αθανάσιος».

Τα μέλη της συμμορίας το βράδυ της Πέμπτης, αφού έκοψαν το ρεύμα για να μην γίνουν αντιληπτοί λόγω του αυτόματου προβολέα μπροστά στην εκκλησία, παραβίασαν ένα παράθυρο, λεηλάτησαν το εικονοστάσιο και βγήκαν από την κεντρική πόρτα αφού σχεδόν την κατέστρεψαν. Η αστυνομία κάνει λόγο για 27 κλεμμένες εικόνες, ενώ μεγάλη είναι η ζημιά που προκάλεσαν στο εικονοστάσιο.

http://www.deropoli.com/?p=7714

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου