Πάρα πολλοί κάτοικοι απ’ όλα τα χωριά της επαρχίας του Αλύκου συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή, 4 Μαΐου, στην Πλατεία «Κύπρος», μετά από ανακοίνωση-πρόσκληση της επαρχίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υφαρπαγή της γης από αλλόθρησκους αλβανούς πλαστογράφους.
Δυο αλβανικές αλλόθρησκες οικογένειες, μαζί με όλους τους δικούς τους-αδέλφια, εξαδέλφια, εγγόνια δίγγονα και τρισέγγονα- σύνολο 134 άτομα διεκδικούν 3000 στρέμματα στο χωριό Καινούργιο επαρχίας Αλύκου.
Οι διεκδικούντες πλαστογράφοι, συνοδευόμενοι από την αστυνομία των Αγ. Σαράντα και από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εκτελεστικής Επιτροπής Αποφάσεων, έφθασαν στο κέντρο του Αλύκου και ζήτησαν από τον έπαρχο Χρήστο Καΐση να πηγαίνουν στο γραφείο να υπογράψουν και ν’ αναγνωριστούν ως μόνιμοι ιδιοκτήτες αυτής της τεράστιας περιουσίας. Οι κάτοικοι που είχαν μπλοκάρει την είσοδο του κτιρίου, δεν άφησαν κανέναν να μπει στα γραφεία και όλοι μαζί φώναζαν: «Κάτω τα χέρια από τις περιουσίες μας».
Ο έπαρχος Καΐσης έκανε μια δριμύτατη δήλωση μπροστά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και εξήγησε την δολιοφθορά των δικαστηρίων, την πλαστογραφία των διεκδικούντων και τις κρυφές εντολές των εθνικιστικών κύκλων.
Πώς εξηγείται, τόνισε ο έπαρχος, που στις 23 Αυγούστου 2011 με αρ. απόφασης 113 του πρωτοβαθμίου και με αρ. 456, της 25ης Οκτωβρίου του εφετείου ν’ απορρίπτεται η αίτηση των διεκδικούντων πλαστογράφων και να δικαιώνεται η επαρχία και προτού ανακοινωθεί η απόφαση του εφετείου, οκτώ μέρες νωρίτερα, να γίνεται άλλο δικαστήριο στους Αγ. Σαράντα και εν απουσία της επαρχίας μέσα σε τέσσερα λεπτά, ο ίδιος ο Πρόεδρος του δικαστηρίου να δικαιώνει τις οικογένειες αυτές;
Πώς εξηγείται που μπροστά από επτά χρόνια έγινε δικαστήριο με μια άλλη οικογένεια που το διεκδικούσε και λόγω των πλαστών εγγράφων το έχασε; Πόσοι είναι οι ιδιοκτήτες αυτής της έκτασης, να μας το πουν να το ξέρουμε.
Πώς εξηγείται που ενώ στα σχετικά έγγραφά μας, από το αρχείο του κράτους του έτους 1939 το χωριό εμφαίνεται με το όνομα Καινούργιο και οι διεκδικούντες έχουν στους «παλιούς» τους «τίτλους ιδιοκτησίας» το όνομα «Vurgu i ri» (Νέος Βούρκος) όταν δεν υπήρχε ένα τέτοιο όνομα τότε;
Γιατί τόση βιασύνη εκ μέρους των διεκδικούντων και γιατί αυτή η κόπωση για βοήθεια εκ μέρους της αστυνομίας και της Διεύθυνσης, όταν η υπόθεση στάλθηκε για εκδίκαση στο Ανώτερο δικαστήριο;
Είναι ολοφάνερο το σκεπτικό και τα ύπουλα σχέδια των εκάστοτε αλβανικών κυβερνήσεων: Θέλουν να μας αφοπλίσουν από τις περιουσίες μας, να μας συρρικνώσουν, να μας αλλοιώσουν, να μας απογυμνώσουν και να μας αναγκάσουν να φύγουμε. Το γεγονός που κάποιο γραφείο «γεννά» ακόμα τούρκικα έγγραφα που αναγνωρίζουν τους αλβανούς αλλόθρησκους ως ιδιόκτητες στα πανάρχαια δικά μας μέρη, που κάθε πέτρα έχει μέσα της την επιγραφή των αρχαιοτάτων ελληνικών χρόνων που αποδεικνύουν την ελληνικότητά μας, τις ρίζες μας, τα λέει όλα.
Έγγραφο διαμαρτυρίας έστειλε ο έπαρχος προς τον: Υπουργό Εσωτερικών BUJAR NISHANI, την ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αυλώνας, στο γραφείο του ΟΑΣΕ στα Τίρανα, στο Γενικό Προξενείο Αργυροκάστρου, στην Αστυνομική Διεύθυνση Αγ. Σαράντα, στο Δικαστήριο Αγ. Σαράντα και στην Διεύθυνση Εκτελεστικής Επιτροπής Αποφάσεων Αγ. Σαράντα.
Οι κάτοικοι της επαρχίας Αλύκου είναι αποφασισμένοι να διαφυλάξουν τις δικές τους περιουσίες και ζητούν την συμπαράσταση όλων των φορέων και όλου του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού.
Μόνον διεκδικώντας και με αγώνα μπορούμε να κερδίσουμε. Τελείωσαν τα ψέματα.
(από συνεργάτη μας στη Β. Ήπειρο)
sfeva
ραδιο ηπειροσ ηπειρος gate ράδιο ήπειρος ηπειρος νεα ηπειροσ νεα
βορειος ηπειρος ήπειρος palace χαρτης ηπειρος ηπειρος χαρτης βορεια ηπειρος βορειο ηπειρος
ηπειρος tv νεα απο την ηπειρο epirus ραδιο ηπειροσ ράδιο ηπειρος ipiros palace
vorio ipiros βορεια ηπειρος
albanos xoris lamogia den ginetai..
ΑπάντησηΔιαγραφή