Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Περίπου 40 νέοι σκοτώνονται κάθε ημέρα στην Ευρώπη από βίαιες ενέργειες, σύμφωνα με τον ΠΟΥ | Στην κορυφή η Αλβανία

Περισσότεροι από 15.000 νέοι άνθρωποι σκοτώνονται από βίαιες ενέργειες κάθε χρόνο στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ενώ περίπου το 40% από αυτούς τους θανάτους οφείλονται σε μαχαιρώματα.
Σε μία έκθεσή του για τη βία στην Ευρώπη ο ΠΟΥ αναφέρει ότι οι 40 θάνατοι που καταγράφονται κάθε ημέρα από μαχαιρώματα και άλλες επιθέσεις είναι "μία φοβερή απώλεια για την κοινωνία", ενώ πολλοί από αυτούς θα μπορούσαν να αποφευχθούν μέσω πολιτικών που στοχεύουν στην υγεία, την εκπαίδευση και τη δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με την έκθεση η κατοχή μαχαιριού είναι κοινή σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες --το 12% των νέων έχει στην κατοχή του μαχαίρι σε πολλές χώρες--, ενώ τα ποσοστά από βίαιους θανάτους είναι μεγαλύτερα στην Αλβανία, τη Ρωσία, το Καζακστάν και σε άλλες χώρες της ανατολικής Ευρώπης.


'Αλλες κοινές μέθοδοι δολοφονίας νέων ανθρώπων είναι ο πυροβολισμός και ο στραγγαλισμός.
Η μη φονική βία είναι ακόμα πιο ευρέως διαδεδομένη, καθώς εκτιμάται ότι 20 θύματα μη φονικής βίας διακομίζονται στο νοσοκομείο για κάθε βίαιο θάνατο, όπως αναφέρει η έκθεση.
Όπως δήλωσε η Ζουζάνα Γιάκαμπ, περιφερειακή διευθύντρια του ΠΟΥ για την Ευρώπη, αν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αυξήσουν τις επενδύσεις και εστιάσουν σε πολιτικές πρόληψης της βίας θα μπορούσαν να σωθούν περισσότερες από 13.000 ζωές το χρόνο στην Ευρώπη, δηλαδή να αποφευχθούν οι 9 από τους 10 βίαιους θανάτους.


Αναδημοσίευση από:http://neolaia-kead.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου