Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Μνημόσυνο Αριστοτέλη

Την ερχόμενη Κυριακή θα τελεστεί το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από την δολοφονία του εθνομάρτυρα, Αριστοτέλη Γκούμα. Είναι σίγουρο ότι την ημέρα αυτή θα ξυπνήσουν πρόσφατες μνήμες. Το γεγονός ότι η τουριστική περίοδος έχει λήξει και στην περιοχή δεν θα βρίσκονται Αλβανοί μοιάζει πολύ θετικό. Η παρουσία μας εκεί αποτελεί διπλό χρέος. Πρώτα ως Χιμαραίοι, ως χωριανοί, ως φίλοι ή απλοί γνωστοί να δώσουμε όσο κουράγιο μπορούμε στην οικογένεια του Τέλη. Ενός παιδιού που ποτέ δεν προκάλεσε, που το όνομά του δεν ακούστηκε ποτέ για κακό.
Ύστερα είναι το χρέος το εθνικό. Πρέπει να πάμε εκεί να τιμήσουμε τον Αριστοτέλη Γκούμα. Την θυσία του δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη. Στο πρόσωπο του Τέλη, κάποιοι νόμιζαν ότι θα σκοτώσουν τον ελληνισμό της Χιμάρας, νόμισαν πως η αδούλωτη ψυχή μας θα υποδουλωνώταν. Χιμαραίοι μην ξεχνάτε γιατί και πόσο βάναυσα δολοφονήθηκε ο Τέλης. Χιμαραίοι μην ξεχνάτε όλα αυτά που βλέπετε, ακούτε και αντιμετωπίζετε κάθε μέρα του καλοκαιριού. Χιμαραίοι, τα τείχη στο κάστρο της Χιμάρας, υπάρχουν από τα μυκηναϊκά χρόνια. Από τότε μέχρι σήμερα άλλος λαός από τον Ελληνικό δεν έχει ζήσει σε αυτά τα χώματα. Όσοι μπορούμε θα είμαστε εκεί την Κυριακή να δηλώσουμε για άλλη μια φορά παρόντες.

Σημείωση:
Το μνημόσυνο του Τέλη, έχει προσελκύσει το πατριωτικό ενδιαφέρον παραγόντων από την Ελλάδα. Παρόντες στο μνημόσυνο θα είναι: ο Πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης και ο Γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Από την υπόλοιπη Βόρειο Ήπειρο δεν ξέρω πως θα είναι. Μια πληροφορία που έλαβα πριν λίγο, λέει πως το μνημόσυνο θα τελέση ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος.
Ελπίζω όλοι αυτοί οι "παράγοντες" να έρθουν και να φύγουν σαν κύριοι. Πολύ καλά κάνουν αν έρχονται να συλληπηθούν την οικογένεια και να δηλώσουν έμπρακτα την στήριξή τους. Αν έρχονται να πουλήσουν κομματικές ταυτότητες, θα φύγουν με κλωτσιές από την Χιμάρα.

Πηγή:http://akrokeravnia.blogspot.com/


Στο μνημόσυνο του Γκούμα ο Αδ. Γεωργιάδης...


Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής & Βουλευτής Βʼ Αθηνών Άδωνις Γεωργιάδης θα παραστεί την Κυριακή 19/09/2010 στη Χειμάρρα, στη Βόρειο Ήπειρο, στο μνημόσυνο του φονευθέντος συμπατριώτη μας Αριστοτέλη Γκούμα από Αλβανούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου