Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Πλήρη εκλογικά δικαιώματα να δοθούν στους Βορειοηπειρώτες

Η Νέα Δημοκρατία ζητά:

Πλήρη εκλογικά δικαιώματα να δοθούν στους Βορειοηπειρώτες

➦  Και όταν έχουν κάρτα ομογενούς

• Την άποψη, ότι όσοι έχουν κάρτα ομογενούς (όπως για παράδειγμα οι Βορειοηπειρώτες) πρέπει να πολιτογραφούνται άμεσα και να αποκτούν πλήρη δικαιώματα ψήφου, εξέφρασαν οι Γραμματείς Μεταναστευτικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Θεόδωρος Σολδάτος και Παλιννοστούντων κ. Γεώργιος Αναγνωστάκος.
Με χθεσινή ανακοίνωσή τους σημειώνουν, πως οι ομογενείς δεν δέχονται να ψηφίζουν μόνο στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι στις Εθνικές.
«Δεν συμμετέχουν σε μια διαδικασία που τους ευτελίζει ως Έλληνες, αρνούμενοι να είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Να μπορούν να εκλεγούν μόνο δημοτικοί σύμβουλοι και όχι πρόεδροι του Δημοτικού Συμβουλίου ή δήμαρχοι. Να μπορούν ενδεχομένως ως δημοτικοί σύμβουλοι να διαχειρίζονται πόρους του τόπου μας και να μην μπορούν να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές».
Η Νέα Δημοκρατία επανειλημμένως έχει δηλώσει υπέρ της κανονικής σταδιακής πολιτογράφησης των νόμιμων μεταναστών, που, όταν πολιτογραφηθούν, αποκτούν όλα τα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη.
«ΑΠΟΤΥΧΙΑ»
Παράλληλα, οι κ.κ. Σολδάτος και Αναγνωστάκος τονίζουν πως το ΠΑΣΟΚ στην προσπάθειά του να «αλιεύσει ψήφους στα θολά νερά των μεταναστών υπέστη πρωτοφανή αποτυχία».
Και αυτό, γιατί εκτός από τους ομογενείς, «οι υπήκοοι τρίτων χωρών, γύρισαν την πλάτη τους στις μεθοδεύσεις και σχεδιασμούς του Υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος άλλα προετοίμαζε και άλλα του βγήκαν όπως φαίνεται και από τον εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό εγγραφών».
Σημειώνεται, πως σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά ως ψηφοφόροι 10.097 μετανάστες και 2.655 ομογενείς. Και όλα αυτά, τη στιγμή που, ο αριθμός των νόμιμων μεταναστών που είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν 67.369.
Επίσης, πάνω από 200.000 είναι οι κάτοχοι Ειδικών Δελτίων Ομογενών που δεν έχουν λάβει ακόμη την ελληνική υπηκοότητα και που θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν το δικαίωμά τους να ψηφίσουν στις Δημοτικές Εκλογές.
Τέλος, σημειώνουν πως η σχετική «νομοθεσία που εισήγαγε η Κυβέρνηση δεν είναι δημοκρατική πρόοδος. Είναι «δημοκρατική διαστρέβλωση» γιατί καθορίζει διακρίσεις ανάμεσα στους πολίτες και η δημοκρατία των διακρίσεων δεν είναι αληθινή δημοκρατία».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου