Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ντούλες: Σε εγκάρδιο κλίμα όλες οι συναντήσεις


Δήλωση του Προέδρου του ΚΕΑΔ , κου Ευάγγελου Ντούλε μετά την χθεσινή συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών, κο Δημήτρη Δρούτσα:
Βρισκόμαστε στην Αθήνα ως ΔΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ και ως ΚΕΑΔ για συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Πρόεδρο της Βουλής, τον Αντιπρόεδρο της Ν.Δ. και το Γενικό Γραμματέα της Ν.Δ. Συζητήσαμε εκτενώς όλο το φάσμα των προβλημάτων και ανησυχιών των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Όπως ήταν αναμενόμενο συζητήσαμε και το τραγικό συμβάν, το απεχθές έγγλημα που προκάλεσε το θάνατο του Αριστοτέλη Γκούμα, την 12η Αυγούστου στη Χιμάρα. Συζητήσαμε επίσης προβλήματα που άπτονται του ιδιοκτησιακού των μελών της Ελληνικής Μειονότητας, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά ζητήματα όπως επίσης συζητήγσαμε και τη συστηματική στήριξη που παρέχει η Ελάδα στην διαδικασία ενσωμάτωσης της Αλβανίας στην Ευρωπαίκή Ένωση.
Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι συναντήσεις του Προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κου Βασίλη Μπολάνου και του προέδρου του ΚΕΑΔ, κου Ευάγγελου Ντούλε με τον Πρωθυπουργό κο Γιώργο Παπανδρέου, τον Υπουργό εξωτερικών κο Δημήτρη Δρούτσα, τον πρόεδρο της Βουλής , κο Φίλιππο Πετσάλνικο, τον Αντιπρόεδρο της Ν.Δ., κο Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., κο Ανδρέα Λυκουρέντζο. Αφορμή για την επίσκεψη των δυο προέδρων στην Αθήνα, ήταν η στυγερή δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα στη Χιμάρα και η έξαρση του Αλβανικού εθνικισμού. Την σημαντικότητα και το επείγον των συναντήσεων αυτών καταδεικνύει κατά βάση η χρονική περίοδος που πραγματοποιούνται, εν μέσω ΔΕΘ και Δημοτικών Εκλογών.
Σε όλες τις συναντήσεις συζητήθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα της Βορειοηπειρωτικής κοινότητας και υπήρξαν δεσμεύσεις από όλες τις πλευρές πως θα υπάρξουν άμεσες ενέργειες για την επίλυση τους. Τα σημεία που είναι πιο σημαντικά είναι η ταύτιση όλων των απόψεων πως είναι άμεση ανάγκη για χάραξη εθνικής στρατηγικής, η δήλωση στήριξης προς το ΚΕΑΔ και την ΟΜΟΝΟΙΑ στις επικείμενες Δημοτικές εκλογές, καθώς και η δέσμευση του Πρωθυπουργού κου Γιώργου Παπανδρέου πως θα επιλυθεί άμεσα το θέμα των συντάξεων του ΟΓΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου