Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

MEGA- Καραγκιόζηδες: Έδειξαν για άλλη μια φορά ποιον εκπροσωπούν

Πραγματικά  δεν πίστευα στα αυτιά μου  όταν τα αλβανικά κανάλια δώσανε τις δηλώσεις  του κατευθυνόμενου προέδρου του ΜΕΓΚΑ-μορφώματος Χριστάκη Κίτσιο. Όμως ήταν όντως έτσι. Έτυχε να τις διαβάσω σήμερα σε εισαγωγικά σε μια εφημερίδα.
Ο «δυστυχής» Χριστάκης Κίτσιος άδραξε την ευκαιρία την περασμένη Κυριακή στη Χιμάρα να βγει στο γυαλί. Για να κάνει έκκληση κατά των εθνικισμών, σημειώνουν οι αλβανικές εφημερίδες. Διαβάστε τι ακριβώς λέει ο εντεταλμένος του αλβανικού κράτους :
«Είμαστε σήμερα εδώ  για να συμμετάσχουμε στον πόνο της οικογένειας του Αριστοτέλη Γκούμα και ταυτόχρονα να κάνουμε έκκληση ενάντια σε κάθε είδος εξτρεμισμού, εθνικισμού απ΄όπου κι αν προέρχεται. Με τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι τώρα, είμαστε ενημερωμένοι ότι ότι υπήρχε  ένα πρόβλημα. Από τις ίδιες τις δηλώσεις του πωθυπουργού της Αλβανίας,  είχε ξέσπασμα εθνικισμού στην περίπτωση του κυρίου Γκούμα».

Αυτά ακριβώς είπε  ο εκπρόσωπος ενός κόμματος που αυτοαποκαλείται εθνικό κόμμα και φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.
Για ποιους εξτρεμισμούς και εθνικισμούς κάνει λόγο  ο μεγα-καραγκιόζης; Θεωρεί ο καραγκιόζης αυτός πως οι Χιμαραίοι είναι εθνικιστές ή εξτρεμιστές όταν μιλούν τη γλώσσα της μάνας τους και ζητάνε τα μειονοτικά  τους δικαιώματα;
Μήπως θεώρησε πως οι δηλώσεις του ήταν σκληρές για αυτό και αναφέρθηκε σε δηλώσεις του μεγάλου αφεντικού Μπερίσα. Ή μήπως φοβήθηκε τον άλλο αρχικαραγκιόζη που τον συνόδευε  και ακούει στο όνομα Θωμάς Μήτσιος;
Όπως και να έχουν τα πράγματα. Για άλλη μια φορά φάνηκε ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος του  νεο-μπερισικού κόμματος MEGA  και ποιον εκπροσωπούν  τα ανδρείκελα Χριστάκης Κίτσιος ή και ο Θωμάς Μήτσιος.
Αναδημοσίευση από:www.deropoli.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου