Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ: ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΑΦΝΗΣ - ΥΜΗΤΤΟΥ


Με την Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Δήμου Δάφνης - Υμηττού κατεβαίνει ως υποψήφιος για το αξίωμα του Αντιδημάρχου ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας μας κύριος Παύλος Κούρτης. Ο κ. Κούρτης απάντησε θετικά στην πρόταση που του έγινε από τον επικεφαλής του συνδυασμού, κύριο Νεκτάριο Βενιζέλο, ο οποίος κατεβαίνει για το αξίωμα του Δημάρχου. Την προηγούμενη εβδομάδα, στο προεκλογικό κέντρο στη Δάφνη, έγινε η διακήρυξη του συνδυασμού, όπου παρουσιάστηκαν και συστηθήκαν οι υποψήφιοι που επρόκειτο να δώσουν τον αγώνα τους στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.
Στην Ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Βενιζέλος παρουσίασε περιληπτικά το πρόγραμμα του συνδυασμού, ένα πρόγραμμα το οποίο ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας μας. Δόθηκε έμφαση στην ανοικοδόμηση,
τη γενική ανακαίνιση και την κατασκευή δημόσιων κτιρίων, το άνοιγμα σχολείων με διάφορα τμήματα, την ανθρώπινη συμπαράσταση στους συμπολίτες, τη βελτίωση επιπέδου ζωής με βλέμμα προς την κάλυψη των απαιτήσεων της σύγχρονης εποχής, ενώ θίχτηκαν κι άλλα καυτά ζητήματα.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου της «Ελεύθερης Φωνής», σχετικά με τις ενέργειες ένταξης των Βορειοηπειρωτών στην ελληνική κοινωνία, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι η Ανεξάρτητη Κίνηση Δήμου Δάφνης-Υμηττού, έχει έτοιμο σχετικό πρόγραμμα το οποίο συμπεριλαμβάνει σε πρώτη φάση την δημιουργία πολιτιστικού κέντρου.
Το κέντρο αυτό θα κάνει εφικτή τη συνεύρεση των συμπατριωτών μας με σκοπό την αναβίωση των εθίμων και των παραδόσεων μέσω της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ο φίλος μας, συμπατριώτης και συναγωνιστής, Παύλος Κούρτης, στην ομιλία του έδωσε έμφαση στην ενότητα, στο συντονισμό του αγώνα και την εργασία μετέπειτα.
Ως ειδικός στην οικοδόμηση έδωσε σημασία στην ανάγκη της δημιουργίας πρασίνου με σοβαρές μελέτες και προοπτική στην αναδιάρθρωση του χώρου.

ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΥΡΤΗΣ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ο Παύλος Κούρτης, γεννήθηκε στον Άγιο Ανδρέα, Θεολόγου, Αγίων Σαράντα.
Τα πρώτα του μαθήματα τα πήρε στα ελληνικά στο δημοτικό σχολείο στη γενέτειρα, μετά συνέχισε τις σπουδές του στον οικονομικό τομέα στη στρατιωτική σχολή Τιράνων. Το τελευταίο έτος διώκεται και αποβάλλεται από τη σχολή λόγω εθνικών πεποιθήσεων. Το φθινόπωρο του 1990, απέδρασε και ήρθε στην Ελλάδα.
Συνέχισε τις σπουδές του τα ΤΕΙ Αθήνας στον κλάδο των πολιτικών έργων υποδομής. Σήμερα είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας στον κλάδο της οικοδομής, με μεγάλη προσφορά στην οικοδομή κτιρίων και με επαγγελματική δράση στην διοίκηση μερικών επιχειρήσεων τις οποίες ο ίδιος έχει ιδρύσει.
Ο Παύλος Κούρτης είναι ιδρυτής και πρόεδρος της Αδελφότητος του Αγίου Ανδρέα.
Είναι ιδρυτής και συντονιστής Επιτροπής Αγώνα για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας στους Βορειοηπειρώτες.
Είναι μέλος του Δ.Σ. του Φόρουμ Βορειοηπειρωτών Ελλάδας.
Για ένα χρόνο ήταν ιδιοκτήτης και εκδότης της εφημερίδας «Λαϊκό Βήμα» και στη συνέχεια εκδότης και ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Ελεύθερη Φωνή».
Για την ενίσχυση και την προσφορά του στις Τέχνες, τα Γράμματα και τον πολιτισμό, ο Παύλος Κούρτης βραβεύθηκε από την Ένωση Καλλιτεχνών Βορείου Ηπείρου Ε.ΚΑ.Β.Η.
Αναδημοσίευση από:palmosbh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου