Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Επιστολή Σκουρτσούνας στον Ψωμιάδη

Ρε Τουρκόσπορε νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη, μίλησες όπως γράφει η σελίδα σου σε συγκέντρωση ομογενών Βορειοηπειρωτών. (http://www.panagiotispsomiadis.gr/news/199-----------l---------r-); Σαν να μιλούσες στο στέκι μεταναστών ή σε συγέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισες ζητώντας την ψήφο των Βορειοηπειρωτών πως "εμείς δεν βλέπουμε ΧΡΩΜΑ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ Η ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ, άνθρωποι είμαστε όλοι". Ο βασικός ανταγωνιστής του Καρατζαφέρ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωλοτούμπας τόνισε πως δεν τον ενδιαφέρει ούτε το χρώμα, ούτε η θρησκεία, ούτε η εθνικότητα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, για να κάνεις τους "ομογενείς" να νοιώσουν καλύτερα, τους υπενθύμισες τις καλές σχέσεις που έχεις με τον Μπερίσα και σημείωσες πως "ο ίδιος ο Σαλί Μπερίσα με ευχαρίστησε για τη βοήθεια και τη στήριξη που προσφέρουμε στους Αλβανούς μετανάστες που είναι εγκατεστημένοι στη Θεσσαλονίκη". ("την βοήθεια που προσφέρουμε σε εσάς" δηλαδή).
Και έρχεται η κορύφωση της βραδυάς εκεί που όλοι πρέπει να χύσανε δάκρυα σιγκίνησης με τον υποψήφιο αντιπεριφεριάρχη: "Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφέρθηκε στην ανάγκη για ομαλή συνεργασία του ελληνικού κράτους με τους μετανάστες προκειμένου να ενταχθούν στον κοινωνικό ιστό της χώρας μας. «ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΞΕΝΟΥΣ. Το βασικό ζητούμενο η ομαλή και υγιής ένταξη όλων σας στο κοινωνικό σύνολο της χώρας μας, με βάση τους νόμους του κράτους και με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν και από τις δυο πλευρές. Είστε όλοι βασικό συστατικό και ζωτικό κομμάτι της κοινωνικής και οικονομικής μας δραστηριότητας και θέλουμε έτσι να αισθάνεστε και εσείς για την Ελλάδα»."
Σε θεωρούμε εμείς ξένο ρε γαμημένο τζιτζίκι. Και αν δεν είσαι ξένος έχεις κάνει την κωλοτρυπίδα σου βαρέλι στους αμερικάνους και τον σόρος.

Ρε Πάνο.. Παναγιώτη.. Ψωμιάδηηη, δεν μας ενδιαφέρει η θρησκεία, το χρώμα και εθνικότητα; τότε τι σκατά μιλάς για Μακεδονία ρε πουλημένε; Τι σκατά ζητάς από τα Σκόπια; 
Καλά ρε Πάνο, δεν ήξερες ότι ο φίλος σου ο Μπερίσα είναι ένας από αυτούς που προσπαθούν να αποτελειώσουν τον ελληνισμό στην Βόρειο Ήπειρο όπως κάνανε οι Τούρκοι στον Πόντο και την Μικρά Ασία; Λίγο δύσκολο να μην το 'ξερες ρε Πάνο. Δεν ήξερες ρε Παναγιωτάκη πως εμείς Έλληνες γεννηθήκαμε και Έλληνες θα πεθάνουμε άσχετα με το χρώμα του κωλόχαρτου; Δεν ήξερες ρε Πάνο εσύ και το πρωτοπαλίκαρό σου ο Τζιτζικώτσος ότι εμείς με τους συμπατριώτες μας όπου και αν είμαστε δεν νοιώθουμε ξένοι; Ρε Πάνο, εμείς είχαμε μάθει πως εσύ υπερασπίζεσαι τα εθνικά συμφέροντα; Μας έλεγες πως είσαι πατριώτης και τώρα ξαφνικά δεν σε νιάζει η εθνικότητα; Ρε Παναγιώτη καταλαβαίνω πως προσπαθείς να νικήσεις τον Καρατζαφέρη στο πρωτάθλημα κωλοτούμπας αλλά πρόσεξε μην πάθεις κανα λουμπάγκο. Πάντως αν λέγοντας πατρίδα εννοείς την Τουρκία, ζητώ συγγνώμη για όλα τα παραπάνω. Καμία κωλοτούμπα δεν υπάρχει.


Μετά σκατών στα μούτρα σου,
η Σκουρτσούνα




Σχόλιο που δεν πήγε στον Παναή: Αν πάντως η εκδήλωση αυτή έγινε με την συνεργασία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ όπως μας παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες τότε τα όποια ερωτήματα από τα ελληνικότατα ονόματα κάποιων μελών, απαντήθηκαν.


Αναδημοσίευση από:skourtsouna

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου