Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Μας αλλάζουν τα φώτα


Η κατάσταση είναι όντως δύσκολη με αυτό που ζούν οι μόνιμοι κάτοικοι της Βορείου Ηπείρου αυτές τις μέρες, ελπίζουμε όμως αυτό που προτίθενται να κάνουν οι επιχειρηματίες της Δρόπολης να μην είναι παράγωγο των πολιτικών παιχνιδιών της αντιπολίτευσης τον τελευταίο καιρό. Εμείς δεν χρειάζεται να γινόμαστε μέρος του προβλήματος που έχουν τα αλβανικά κόμματα μεταξύ τους. 

Είναι κατάρα όντως για τον τόπο μας να έχουμε στην καρδιά του χώρου της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας έναν ολόκληρο υδροηλεκτρικό σταθμό στην Μπίστρισα και να μαρτυράμε τόσο συχνά με τη διακοπή ρεύματος.

Για το πρόβλημα πάντως που προέκυψε πρόσφατα μία αλήθεια είναι και αυτή: 
η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην Αλβανία ιδιωτικοποίηθηκε και δόθηκε σε μία τσέχικη εταιρεία η οποία όσο να' ναι βαζει τα πραγματα σε μια σειρά. Ήδη έχουν ξεκινήσει έργα για την αναβάθμιση του δικτύου του ηλεκτρικού ρεύματος και ως εκ τούτου είναι απόλυτα λογικό, όπως παντού όπου γίνονται τέτοιες εργασίες, να διακόπτεται η παροχή του. Σκοπός των έργων είναι να τροφοδοτούνται οι πόλεις και τα χωριά από δύο διαφορετικές πηγές, έτσι ώστε όταν παρουσιάζεται πρόβλημα στη μία πηγή να υπάρχει και η εναλλακτική λύση μίας άλλης. 
Μια ζωή υπομέναμε. Τώρα ας ελπίσουμε ότι θα αξίζει τον κόπο.  
Αναδημοσίευση από:http://toorama.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου