Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Με τις αποφάσεις της, η Ελληνική Κυβέρνηση διώχνει και τους λίγους Έλληνες που μένουν στη Βόρειο Ήπειρο.


Μετά τη σύνταξη του ΟΓΑ, και για το ΕΔΤΟ πρέπει να αποδεικνύεις την μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα.
Δεν μας έφτανε το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τη σύνταξη του ΟΓΑ, όπου πάρα πολλοί Βορειοηπειρώτες, λόγω της παραμονής τους εις τα πάτρια εδάφη, τους κόβετε η σύνταξη, η Ελληνική Κυβέρνηση ανοίγει νέο μέτωπο με το ΕΔΤΟ (Εδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς)

Μετά το μεγάλο «δώρο» της Κυβέρνησης Παπανδρέου, όπου δε θέλει να κάνει διακρίσεις μεταξύ Βορειοηπειρωτών, Αφρικανών, Ασιατών, Αράβων κλπ, βάζοντας μας στο ίδιο πρόγραμμα «ένταξης», για να μας δείξουν περισσότερο την αγάπη τους, έβγαλαν και μία απόφαση, την οποία δημοσιεύουν στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» αρ. φύλλου 665 ημερομηνία 17 Μαΐου 2010. Απόφαση αρ. 4000/3/10-Ξ Ζ, προς όλα τα Γραφεία Αλλοδαπών των Αστυνομικών Τμημάτων (εκεί μας έχουν ενταγμένους) αναφέρει:
1.Ο κάθε Βορειοηπειρώτης που θα προσκομίσει για πρώτη φορά το ΕΔΤΟ (Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς) είτε όλοι αυτοί που θα κάνουν ανανέωση  του Δελτίου αυτού, πρέπει να έχουν μαζί τους, αποδεικτικά στοιχεία του τόπου διαμονής. Μέχρι σήμερα ο κάθε Βορειοηπειρώτης αρκεί να δήλωνε μια διεύθυνση  σε συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο και η υπόθεση έληγε. Τώρα πρέπει να παρουσιάσει το συμβόλαιο του σπιτιού που κατοικεί, ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο όπως αποδείξεις πληρωμής τηλεφώνου, ρεύματος,  κοινόχρηστων κλπ, που πιστοποιούν τον τόπο διαμονή του.   
2. Τρεις μήνες προτού λήξει το Δελτίο, πρέπει ο κάθε Βορειοηπειρώτης να παρουσιάσει στο αστυνομικό τμήμα (γραφείο αλλοδαπών) αίτηση για ανανέωση, μαζί με τα αποδεικτικά στοιχεία τόπου διαμονής. Εάν λήξει η προθεσμία, (μετά τους τρεις μήνες) τότε πρέπει ν’ αρχίσει ξανά από την αρχή όλη τη διαδικασία εφοδιασμού για το ΕΔΤΟ.
3.Τα πιστοποιητικά που θα παρουσιάζει ο κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να είναι επικυρωμένα από τις ελληνικές προξενικές αρχές και μεταφρασμένα στην Ελλάδα, σε γραφεία εξουσιοδοτημένα για την παρούσα μετάφραση. Ακόμα τα πιστοποιητικά πρέπει να είναι εκδομένα από το ληξιαρχείο εντός εξαμήνου από το ραντεβού με τις αστυνομικές αρχές.
4. Ισχύουν μόνον τα νέα βιομετρικού τύπου αλβανικά διαβατήρια.

Για να δείτε πόσο πολύ μας «υπολογίζει» η παρούσα κυβέρνηση, τη συγκεκριμένη απόφαση συνυπογράφουν τρεις υπουργοί αλλά, και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος!!!
Αναδημοσίευση από:borioipirotis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου