Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Η αλήθεια που ο Παναγιώτης Μπάρκας δεν τολμάει να δημοσιεύσει.


Συντάκτης του παρόντος είναι το πρόσωπο (ο παράγοντας) με το οποίο ο Παναγιώτης Μπάρκας αναφέρει στο δημοσίευμα σας. Για τη διαλεύκανση του δήθεν «προβλήματος», που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει, πρέπει καταρχήν να αναφέρω: Λέγομαι Ρολάντ Ζίση, Κοσμήτορας στη Σχολή Παιδαγωγικής και Κοινωνικών Επιστημών  του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου. Με αυτή την ιδιότητα τον κ. Μπάρκα τον διόρισα δύο φορές Πρόεδρο του Ελληνικού Τμήματος της Σχολής. Ποιο πριν είχα διατελέσει Διευθυντής Παιδείας του Νομού Αργυροκάστρου και επιβλέπον καθηγητής στις εργασίες του κ. Μπάρκα για το Μεταπτυχιακό και το Διδακτορικό του.

Η αλήθεια της «υπόθεσης» που ο Π. Μπάρκας θέλει να σερβίρει σαν «εύπεπτο φαγητό» στο κοινό και στους αναγνώστες σας  έχει ως εξής:

1. Δεν είναι ο  Πρόξενος της Ελλάδα στο Αργυρόκαστρο αυτός που έκανε τη μήνυση αλλά εγώ, με την ιδιότητα του Κοσμήτορα αλλά και του απλού πολίτη, που θίγετε από την επιστολή που έστειλε στο Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδος.

2. Όταν ενημερώθηκα για την ύπαρξη αυτής της επιστολής, απευθύνθηκα στο Ελληνικό Προξενείο στο Αργυρόκαστρο, το οποίο μου διέθεσε την επιστολή του κ. Μπάρκα με την υπογραφή του.

3. Αποσπάσματα της επιστολής η οποία αναφέρετε στο πρόσωπο μου, ως Κοσμήτορας και πρώην Διευθυντής Παιδείας και στην κόρη μου που έκανε αίτηση για σπουδές στην Ελλάδα, θεωρείται από πλευράς μου προσβλητική και δυσφημιστική, κάτι που προβλέπετε και από την Αλβανική Δικαιοσύνη. Τόσο εγώ ο Αλβανός όσο και ο Βορειοηπειρώτης Π. Μπάρκας έχουμε τα ίδια δικαιώματα απέναντι στη δικαιοσύνη.

4. Η κόρη μου, που έχει ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο σχολείο Ξένων Γλωσσών στο Αργυρόκαστρο με βαθμό 10 (απόλυτο άριστα) έχει το δικαίωμα να κάνει αίτηση ως αλλογενής για σπουδές σε ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά ιδρύματα, στην προκειμένη περίπτωση στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους κανόνες και τους νόμους και το δικαίωμα αυτό δεν μπορεί να της το αρνηθεί κανείς. Το δικαίωμα των σπουδών δεν το απέκτησε έναντι κάποιας συναλλαγής με το Γενικό Πρόξενο όπως υπαινίσσεται και προσπαθεί να σερβίρει  ο κ. Μπάρκας.

5. Είμαι περήφανος που ήμουν επικεφαλής της Εκπαίδευσης στο Αργυρόκαστρο για πέντε χρόνια και είχα την τύχη να συνεργαστώ με τους εκπαιδευτικούς της Ελληνικής Μειονότητας, στους οποίους είμαι ευγνώμων για τη συνεργασία προς όφελος της εκπαίδευσης στη μειονότητα.

6. Με αφήνουν αδιάφορο οι υπαινιγμοί του κ. Μπάρκα προς άλλα πρόσωπα, γιατί δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά και δεν είναι του χαρακτήρα μου να φαντάζομαι  πραγματικότητες που δεν υπάρχουν.

Με σεβασμό προς τους αναγνώστες της ιστοσελίδας σας!

Σχόλιο Βορειοηπειρώτη:
Κατ’ αρχήν αισθανόμαστε άβολα από δημοσιεύσεις που έμμεσα θίγονται και κάποια άτομα  όπως η κόρη του Κοσμήτορα ή ο γιος του κ. Μπάρκα  που δε φταίνε σε τίποτα και ευχόμαστε ειλικρινά καλές σπουδές και κάθε επιτυχία στη ζωή τους!
Αισθανόμαστε όμως και δικαιωμένοι για το διάλογο που ανοίξαμε και την επιστολή του Κοσμήτορα. Δεν πρόκειται θα υποκαταστήσουμε τη δικαιοσύνη αλλά η δημοσιότητα συμβάλει στη διαφάνεια που είναι περιζήτητη και είδος προς εξαφάνιση στο χώρο μας . Ο κ. Ζήσης που αξίζει να πούμε ότι είναι κουμπάρος με τον εκλεκτό του Ριζόπουλου  Τάβο, ήταν αρκετά διαφωτιστικώς και δε χρειάζεται να σχολιάσου τα γραφόμενα του.  Έχουμε όμως κάποιες απορίες:
1.     1. Μπορεί ο καθένας να πάει στο Ελληνικό Προξενείο, να ρωτήσει μήπως έχει σταλεί καμιά επιστολή στην Ελλάδα που περιέχει και το όνομά του και να την προσκομισθεί και μάλιστα μεταφρασμένη όπως λέει ο Μπάρκας;
2.       2. Η κόρη του κ. Ζήση πήρε υποτροφία γιατί ήταν άριστη μαθήτρια ή γιατί είναι είναι η κόρη του Κοσμήτορα και βαφτισιμιά του Τάβου;
3.       3. Ο κ. Τσιτουρίδης στην Ελλάδα,  παραιτήθηκε από υπουργός, γιατί αποκαλύφθηκε ότι έκανε μία μετάθεση του γιου του, από την Κρήτη στην Αθήνα, στην ίδια σχολή. Για το Ελληνικό Προξενείο στο Αργυρόκαστρου ποιοι νομικοί και ηθικοί κανόνες ισχύουν της Ελλάδος ή της Αλβανίας;
Το κείμενο στα αλβανικά του κ. Ζήση είναι δημοσιευμένο και σε σχόλιο στο δημοσίευμα του κ. Μπάρκα. Πριν ολοκληρώσουμε την μετάφραση και την παρούσα δημοσίευση ο κ. Μπάρκας απάντησε στον κ. Ζήση
[...]

Υποχρεωτική απάντηση στον ΚΟΣΜΗΤΟΡΑ
Αξιότιμε Βορειοηπειρώτη,
Αναγκάζουμε να παρέμβω ξανά. Η υπόθεση που συζητούμε στις δικές μου τοποθετήσεις είναι ξεκάθαρη ανεξαρτήτως που κάποιοι δε θέλουν να την καταλάβουν. Έχει ως εξής: Ο συγκεκριμένος Έλληνας διπλωμάτης στην Αλβανία, διαρρέει παραποιημένη οικειοθελώς μια εμπιστευτική σε αλβανό παράγοντα για να εκδικηθεί μέσω αυτού έναν έλληνα βορειοηπειρώτη. Δεν έχει σημασία αν αυτός είναι ο Μπάρκας ή οποιοσδήποτε Μπάρκας.
Η παρέμβαση του αλβανού παράγοντα, του κοσμήτορα στο Παν Αργυροκάστρου, σε μια προσπάθεια να αλαφρύνει τη θέση του Προξένου, παρουσιάζοντας ως θύμα την ίδια του την κόρη, μαρτυρεί ότι η υπόθεση άρχισε να καίει. Και αυτό οφείλεται κατά πολύ σε σένα Βορειοηπειρώτη και στους αναγνώστες της σελίδας σου. Στη συνέχεια ζητώ συγνώμη, που θα χρησιμοποιήσω την αλβανική γλώσσα, αλλά «για να σεβαστώ» τον κύριο κοσμήτορα.
[...]
 Αυτά αγαπητέ Βορειοηπειρώτη και επωφελούμαι για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσω εσένα και τους επισκέπτες σου, ακόμα και εκείνους που πριν γράψουν έχουν μπήξει το κοντύλι στη χολή και ούτε ακούνε αυτά που λένε.
Παναγιώτης Μπάρκας
Αναδημοσίευση από:borioipirotis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου