Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012

Σφοδρή επίθεση Αλβανοτσάμηδων σε Βαγγέλη Ντούλε


Το κόμμα των Τσάμηδων –PDIU αντέδρασε στις αναφορές του προέδρου του κόμματος ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε και τον κατηγόρησε για ‘προβοκάτσια’.
Ο ηγέτης του PDIU, Σπετίμ Ίντριζι χαρακτήρισε τον επικεφαλής του κόμματος των μειονοτήτων ως ανενημέρωτο ιστορικά και σύμφωνα με αυτόν ακόμη και το ελληνικό κράτος γνωρίζει την ύπαρξη των Τσάμηδων.


Χαρακτήρισε τον πρόεδρος του ΚΕΑΔ ως προβοκάτορα «που βρίσκεται σε πανικό αφού βλέπει ολοένα τους ψήφους του κόμματός του να συρρικνώνονται σε αντίθεση με το κόμμα των τσάμηδων που υποστηρίζεται από το νότο και το Βορρά και από την Ανατολή ως τη Δύση και είναι το κόμμα που εκπροσωπεί τον αλβανικό λαό , ο οποίος υποστηρίζει το ζήτημα των Τσάμηδων που έχει μετατραπεί σε ζήτημα όλων των Αλβανών».


Ο Σπετίμ Ίντριζι είπε χαρακτηριστικά για τον Ντούλες:


«Αυτός ο άνθρωπος είναι ένας συνήθης προβοκάτορας που στοχεύει στην οργή και στο μίσος και στην τριβή μεταξύ των διάφορων τμημάτων του πληθυσμού. Σε κάθε εμφάνιση του καταφέρεται κατά των Αλβανο-τσάμηδων και των Αλβανών σε γενικές γραμμές είναι εριστικός»


Σε ακόμη μια αποστροφή της επίθεσής του ο Ίντριζι θα πει:
« Ο Ντούλε θα ήταν καλό να πάρει κάποια μαθήματα ιστορίας πριν μιλήσει. Αν συνέβαινε αυτό θα γνώριζε πολύ καλά ότι ο όρος Θεσπρωτία στην Ελλάδα καθιερώθηκε όχι νωρίτερα ή αργότερα από το 1937.
Ενώ ο όρος Τσαμουριά προέρχεται από τους αρχαίους χρόνους από τον Θάμις το μυθικό ποταμό που χρησιμοποιούνταν από την Ελλάδα μέχρι το έτος αυτό. Και αυτό δεν το λέμε εμείς απλά, το λένε οι ίδιοι οι Έλληνες, συμπεριλαμβανομένου του νυν Υπουργού Παιδείας στην Ελλάδα, Γιώργου Μπαμπινιώτη μέσα από τα λεξικά του.
Η Τσαμουριά ήταν και παραμένει ιστορική περιοχή και στη σύγχρονη πραγματικότητα και θα υπάρχει και στο παρόν και στο μέλλον», τόνισε ο Αλβανοτσάμης ηγέτης του κόμματος PDIU.
--Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου