Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Εφημερίδα «ΤΕΜΑ» : Αυτοί που κινδυνεύουν από τη συμμαχία Μπερίσα




- η ομάδα του Σπύρου Ξέρα με ορισμένες τοπικές επιρροές στη Δερβιτσάνη και τους Αγίους Σαράντα, εκπροσωπεί τη γραμμή των μετριοπαθών ελλήνων που είναι για συμβίωση και συγκυβέρνηση με την ομάδα του τσάμικου κόμματος.

Σε κύριο άρθρο στην εφημερίδα του ,ο κάποτε κολλητός και τώρα πολέμιος του Σαλί Μπερίσα, Μέρο Μπάζε, αναφέρεται ποιοι είναι οι μικροί σύμμαχοι του Μπερίσα που κινδυνεύουν στην προσπάθειά του για τρίτη νίκη διαμέσου μιας ευρύτερης συμμαχίας με υποσχέσεις για κυβερνητικά και άλλα διοικητικά οφίκια.

Σύμφωνα με τον Μπάζε αυτός που κινδυνεύει πιο πολύ είναι ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Φατμίρ Μεντίου καθώς και το κομμάτι του τσάμικου κόμματος υπό τον Σπετίμ Ιντρίζι καθώς ο άλλος βουλευτής Ντασαμίρ Ταχίρι έχει αποστασιοποιηθεί.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο Μπάζε στην ομάδα, καθώς ο ίδιος αποκαλεί, της ελληνικής μειονότητας στην κυβέρνηση. Ο Μπάζε αναφέρει σχετικά τα εξής:

«Την ίδια τύχη θα έχει και η ομάδα (φράξια λέει ο Μπάζε) της ελληνικής μειονότητας εντός της κυβέρνησης. Το κύρος τους έχει πάρει τέλος, αρχικά με την προσπάθεια του Μπερίσα να διασπάσει τον ελληνικό παράγοντα στην Αλβανία και να φτιάξει το «ελληνικό του κόμμα» . Η ομάδα του Σπύρου Ξέρα με ορισμένες τοπικές επιρροές στη Δερβιτσάνη και τους Αγίους Σαράντα, εκπροσωπεί τη γραμμή των μετριοπαθών ελλήνων που είναι για συμβίωση και συγκυβέρνηση με την ομάδα του τσάμικου κόμματος. Στην πραγματικότητα αυτή η γραμμή τους στερεί από την επιρροή στην ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, διότι οι μετριοπαθείς έλληνες πιο εύκολα ψηφίζουν Σοσιαλιστικό Κόμμα, παρά το Μπερίσα. Έτσι αυτοί ως ομάδα βρίσκονται σε λάθος τόπο ,αν υπολογίσουμε ότι η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία ψηφίζει Σ.Κ. ή ΚΕΑΔ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου