Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

«Πύλη» εισόδου πλαστών χαρτονομισμάτων ευρώ


«Πύλη» εισόδου πλαστών χαρτονομισμάτων ευρώ αποτελεί η Αλβανία, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Λούζλιμ Μπάσα, στη διάρκεια του 8ου συνεδρίου για την προστασία των ευρώ έναντι των πλαστογράφησης του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, το οποίο πραγματοποιείται στα Τίρανα.
Απευθυνόμενος σε εκπροσώπους είκοσι χωρών που συμμετέχουν στις εργασίες του συνεδρίου με θέμα «Euro South East», ο Λούζλιμ Μπάσα υπογράμμισε ότι από τις έρευνες που έχουν διενεργήσει οι αρμόδιες αρχές σε περιπτώσεις εισαγωγής πλαστών χαρτονομισμάτων ευρώ, προέκυψε ότι σ’ αυτές έχουν εμπλακεί πολίτες από την Αλβανία, το Μαυροβούνιο, την ΠΓΔΜ και το Κόσοβο. Ο Μπάσα διευκρίνισε ότι ουδέποτε υπήρξε περιστατικό παραχάραξης χαρτονομισμάτων ευρώ στην Αλβανία, αλλά μόνο «εισαγωγής» πλαστών ευρώ. Ο ίδιος επανέλαβε την αποφασιστικότητα της αλβανικής κυβέρνησης να ενδυναμώσει, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους, τα μέτρα προστασίας του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος και να οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης τους υπεύθυνους, για αυτή τη μορφή οικονομικού εγκλήματος.
Όπως διευκρίνισε, ο Μπάσα, η πλαστογράφηση του ευρώ είναι ένα εγκληματικό φαινόμενο που επηρεάζει άμεσα την οικονομική κατάσταση όχι μόνο στις χώρες της ευρωζώνης, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου