Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Μπερίσα-την Παρασκευή σας καλώ για διαβουλεύσεις. Ράμα- πρώτα η διαφάνεια


Ο αλβανός πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα δήλωσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής του ομάδας πως την ερχόμενη Παρασκευή ξεκινάμε τις διαβουλεύσεις  για τον εκλογικό νόμο. Αυτός κάλεσε το Σ.Κ. , καθώς και το σύνολο του πολιτικού φάσματος, να καταθέσει τις απόψεις και τις προτάσεις για πιθανές βελτιώσεις και  αλλαγές στο νόμο.
Σε λίγες ώρες ήρθε και η απάντηση  από την έδρα του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Ράμα.  Στη δήλωση το Σ.Κ. αναφέρει πως » οι εκλογές στην Αλβανία δεν παραμορφώθηκαν από την έλλειψη ενός καλού εκλογικού νόμου, αλλά από την παραβίαση αυτού του νόμου»

Ο ηγέτης των σοσιαλιστών υπογραμμίζει στη συνέχεια  τη βούληση της αντιπολίτευσης  να παρουσιάσει τις προτάσεις για τον νέο εκλογικό νόμο, μόλις υλοποιηθεί η διαφάνεια για τις περσαμένες εκλογές. Γιατί μόνο έτσι, συνέχισε, οι αλβανοί πολίτες  θα έχουν τις εγγυήσεις πως και αυτός ο νόμος  δεν θα παραβιαστεί.
«Εμείς κατά το παρελθόν , σημειώνει ακόμα ο Ράμα, συναινέσαμε  για τον εκλογικό νόμο, παρείχαμε την εμπιστοσύνη μας  κλείνοντας το κεφάλαιο της νοθείας και της παραμόρφωσης των εκλογών και ανοίγοντας μια καινούργια εποχή.
Την εμπιστοσύνη όμως αυτή ο Μπερίσα την καταχράστηκε κλείνοντας τις κάλπες ενός εκλογικού εγκλήματος και λεηλατώντας την Αλβανία μαζί με το Μέτα. Η διαδικασία βελτίωσης του νόμου, καταλήγει ο Ράμα,  δεν μπορεί να είναι το κάλυμμα για  τις παραβιάσεις του παλιού νόμου.
Αναδημοσίευση από:deropoli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου