Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Μιχάλης Μπεκίρης: Αναγκαίες οι ενέργειες στήριξης του αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου

Μετά τις επιθέσεις που εξαπολύονται το τελευταίο διάστημα κατά του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ.κ. Αναστασίου και κατά Ορθοδόξων Ιεραρχών της Εκκλησίας της Αλβανίας, την ανησυχία του εξέφρασε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης και φέρνει το θέμα στη Βουλή, με ερώτηση που κατέθεσε, προς τους Υπουργούς Εξωτερικών και Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Θορυβημένοι είναι οι ορθόδοξοι Προκαθήμενοι και οι ηγέτες των διεθνών χριστιανικών οργανισμών από τις επιθέσεις που εξαπολύονται το τελευταίο διάστημα κατά του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου και κατά ιεραρχών της Εκκλησίας της Αλβανίας. Πολλοί κληρικοί κάνουν λόγο για προσπάθεια σπίλωσης του κ. Αναστασίου επειδή στα τραγικά γεγονότα της Χειμάρρας, τον περασμένο Αύγουστο, με τη δολοφονία του 37χρονου Αριστοτέλη Γκούμα, στάθηκε δίπλα στους ορθοδόξους της περιοχής.

Μάλιστα τονίζουν ότι τότε ήταν ο πρώτος που μίλησε για δολοφονία, όταν πολλοί προσπαθούσαν να αποδώσουν το γεγονός σε τροχαίο δυστύχημα.
Ένας Ακαδημαϊκός από την εποχή του καθεστώτος Χότζα, ερευνητής του Ινστιτούτου Ιστορίας της Αλβανίας και γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη, έχει τεθεί επικεφαλής της αμφισβήτησης του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας".


Ειδήσεις palo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου