Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

«Βαλκανική συνεργασία» της Τράπεζας Πειραιώς με την EBRD

Συνεργασία του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Αλβανία με την EBRD: €200 εκατ. για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας των χωρών αυτών.

Οι πιστωτικές γραμμές €200 εκατ. θα ενισχύσουν τη δυνατότητα των θυγατρικών του ομίλου να χρηματοδοτούν τις επιχειρήσεις της ΝΑ Ευρώπης.
Η EBRD και η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνουν την υπογραφή συμφωνίας για την παροχή πιστωτικών γραμμών, συνολικού ύψους €200 εκατ., προς τις θυγατρικές του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Αλβανία, για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων σε αυτές τις χώρες. Ειδικότερα, η Piraeus Bank Romania θα λάβει €90 εκατ., η Piraeus Bank Bulgaria €70 εκατ. και η Tirana Bank €40 εκατ., στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας με την EBRD. 


Η χρηματοδότηση της EBRD θα προσφέρει στις τρεις τράπεζες μεσοπρόθεσμα κεφάλαια υψηλής αξιολόγησης τα οποία θα στηρίξουν τη χρηματοδοτική τους βάση, θα διαφοροποιήσουν και θα επεκτείνουν τη διάρκεια ωρίμανσης των υποχρεώσεων τους και θα στηρίξουν τις χορηγίες τους προς την οικονομία. Επιπλέον θα συμβάλλουν στην ενδυνάμωση της παρουσίας τους σε αυτές τις αγορές. 
«Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το ότι επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με τις θυγατρικές του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στην περιοχή των Βαλκανίων, καθώς η ενίσχυση των τραπεζών και της πραγματικής οικονομίας είναι ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένης της ασθενούς ανάκαμψης σε πολλές χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης. 

Η συμφωνία αυτή θα διασφαλίσει τη διοχέτευση δανείων στον ιδιωτικό τομέα στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Αλβανία, σε μία περίοδο κατά την οποία πολλές επιχειρήσεις εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξεύρεση χρηματοδότησης για τη λειτουργία και την ανάπτυξή τους» δήλωσε ο κ. Nick Tesseyman, Managing Director for Financial Institutions της EBRD. 
Πηγή: Ζούγκλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου