Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Η Αλβανία κατάσχει περιουσιακά στοιχεία τρομοκρατών και αρχηγών της μαφίας


Περιουσιακά στοιχεία και τραπεζικοί λογαριασμοί ύποπτων τρομοκρατών και αρχηγών της μαφίας που δρουν στην Αλβανία έχουν δεσμευθεί από την αστυνομία, έπειτα από δικαστικές εντολές που είχαν τη στήριξη του υπουργείου Οικονομικών. Η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων που κατασχέθηκαν από το 2008 ανέρχεται σε περίπου 22 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ τη Δευτέρα (1 Νοεμβρίου). Κάποιοι από τους ιδιοκτήτες βρίσκονται στις μαύρες λίστες του ΟΗΕ και των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι υπόλοιποι κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματικές συμμορίες ή έχουν καταδικαστεί για λαθρεμπόριο και άλλα εγκλήματα.
Σε άλλες ειδήσεις τη Δευτέρα, το Εφετείο Τιράνων στήριξε την έκδοση του πρώην στελέχους της Αλβανικής κυβέρνησης Αλμίρ Ράπο στις Ηνωμένες Πολιτείες ώστε να
δικαστεί για φόνο, απαγωγή και απάτη. Το δικαστήριο υπερθεμάτισε απόφαση κατώτερου δικαστηρίου, απορρίπτοντας ισχυρισμούς της υπεράσπισης του Ράπο ότι ενδέχεται να καταδικαστεί σε θάνατο εάν κριθεί ένοχος στις ΗΠΑ. Ο Ράπο, 28 ετών, συνελήφθη τον Ιούλιο βάσει αιτήματος Αρχών της Ουάσινγκτον. 
Αναδημοσίευση από:setimes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου