Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Μαζικές διαδηλώσεις με αίτημα πρόωρες εκλογές ανήγγειλε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Έντι Ράμα

Ο πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, Έντι Ράμα, ανήγγειλε ότι η αλβανική αντιπολίτευση θα διοργανώσει μαζικές διαδηλώσεις, με στόχο την απομάκρυνση της κυβέρνησης του Σαλί Μπερίσα και την έξοδο της χώρας από την πολιτική κρίση.
«Θα ξεκινήσουμε νέο κύμα διαμαρτυριών, που θα οδηγήσουν στην απομάκρυνση της κυβέρνησης και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.
Είναι ο μοναδικός τρόπος να επιλυθούν τα προβλήματα, με τα οποία είναι αντιμέτωπη η χώρα», δήλωσε ο κ. Ράμα, σε συνέντευξη του, στα Τίρανα.
Ο αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος και δήμαρχος Τιράνων, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση του Σαλί Μπερίσα, επειδή η Αλβανία δεν έχει αποκτήσει ακόμη καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην Ε.Ε.
χώρας.
Το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το οποίο καταλαμβάνει τις 65 από τις συνολικά 140 έδρες στη Βουλή της Αλβανίας, κατηγορεί το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα, ότι νίκησε στις περσινές εκλογές με νοθεία και
ζητεί επανακαταμέτρηση ψηφοδελτίων.
Η αλβανική κυβέρνηση απορρίπτει τις κατηγορίες.
Οι βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος δεν συμμετέχουν στις εργασίες της Βουλής, με αποτέλεσμα να μην ψηφίζονται νόμοι, για τους οποίους απαιτείται πλειοψηφία των 2/3 των ψήφων.
Η πολιτική κρίση μεταξύ των δύο κομμάτων ενδέχεται να ενταθεί ακόμη περισσότερο, επειδή δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οι Σοσιαλιστές να μην συμμετάσχουν και στις δημοτικές εκλογές, που θα διεξαχθούν το Μάιο του 2011. Κ.Γ. 


Αναδημοσίευση από:express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου