Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: «Άγγελος στη χώρα των Δαιμόνων» του Βαγγέλη Παπαχρίστου (10/01/11)


Οι εκδόσεις ΑΛΔΕ σας προσκαλούν σε εκδήλωση βιβλιοπαρουσίασης
του μυθιστορήματος του Βαγγέλη Παπαχρήστου με τίτλο: «Αγγελος στη χώρα των δαιμόνων»
Σας περιμένουμε:
Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011 ώρα 18:30
στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος,
Κλεισθένους 15 (πίσω από το Δημαρχείο)
Ομιλητές:
Νίκος Κατσαλίδας, ποιητής-συγγραφέας
Αντώνης Δεσύλλας, συγγραφέας
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο Βαγγέλης Παπαχρήστος γεννήθηκε το 1943 στους Αγ. Σαράντα, Αλβανίας. Τελείωσε την ελληνική Παιδαγωγική Ακαδημία στο Αργυρόκαστρο και μετά το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στα Τίρανα, στον κλάδο Βιολογία – Χημεία. Επί πολλά χρόνια άσκησε το επάγγελμα του δασκάλου σε διάφορα οκτάχρονα σχολεία.
Ο πατέρας του έπεσε θύμα του δικτατορικού καθεστώτος και η οικογένειά του υπέστη πολλά δεινά.

Είναι ένας από τους πρώτους ιδρυτές της πολιτικο-κοινωνικής οργάνωσης των Ελλήνων της Αλβανίας, «ΟΜΟΝΟΙΑ». Τέλεσε το καθήκον του πρόεδρου Ομόνοιας για το Παράρτημα των Αγ. Σαράντα κι αυτό του Γενικού Γραμματέα. Είναι ένας από τους Πέντε ηγέτες της Ομόνοιας που φυλακίστηκαν και δικάστηκαν από το καθεστώς Μπερίσα – στην περίφημη δίκη-παρωδία των Τιράνων το 1994 και που αποφυλακίστηκαν με την υποστήριξη του απανταχού Ελληνισμού.
Για πολλά χρόνια συνεργάτης της εφημερίδας της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας, «λαϊκό ΒΗΜΑ» και σήμερα διευθυντής της.
Έκδωσε τα βιβλία: «Μαθαίνετε διασκεδάζοντας», για παιδιά, «Το κουλακόπουλο» & «Μέρες αγωνίας», με σκίτσα και διηγήματα, συνεργάτης στο βιβλίο: «Η δίκη των Πέντε- ένας σταθμός στην ιστορία του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού». Στην αλβανική γλώσσα μεταφράστηκαν μερικά από τα καλύτερα διηγήματα στο βιβλίο με τίτλο: «Dite agonie». «Άγγελος στη χώρα των δαιμόνων», είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

neolaia-kead.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου