Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Η Ορθόδοξος Εκκλησία της Αλβανίας ανασυγκροτήθηκε από τα ερείπια



“Αν ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος είναι «παράνομος» σήμερα δεν θα υπήρχε κανονική αλβανική ιεραρχία και κλήρος»,   τονίζει μεταξύ άλλων σε μακροσκελή απάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος επί ισχυρισμών Αλβανού (κ. Φράσερι) που επίμονα προσπαθεί να τον συκοφαντήσει. Ο Αρχιεπίσκοπος, αναφέρει ότι βάσει του Αλβανικού Συντάγματος ο Ορθόδοξη Αυτοκέφαλος Εκκλησία της Αλβανίας, μαζί με τις άλλες θρησκευτικές κοινότητες της χώρας, αναγνωρίζεται ως νομικό πρόσωπο και είναι ανεξάρτητος εις την διοίκησιν και την διαχείρισιν της περιουσίας αυτής.
Αναφερόμενος στο σημερινό έμψυχο δυναμικό της Εκκλησίας της Αλβανίας, σημειώνει ότι αποτελείται από τρεις αρχιερείς, τρεις αρχιμανδρίτες, 130 πρεσβύτερους και διάκονους, ενώ εργάζονται στις υπηρεσίες της περίπου 750 υπάλληλοι. Όσο για τους Έλληνες υπηκόους, εκτός του Αρχιεπισκόπου υπάρχουν άλλοι τέσσερις κληρικοί και τέσσερις ελληνίδες. Επίσης εργάζονται τέσσερις αμερικανίδες και δύο αμερικανοί λαϊκοί. «Ας εξετάσει ο. Φράσερι, συνεχίζει ο κ. Αναστάσιος, πόσες εκατοντάδες ξένοι από κοντινές και μακρινές χώρες, εργάζονται για άλλες θρησκευτικές κοινότητες». 


«Η Ορθόδοξος Εκκλησία της Αλβανίας- καταλήγει ο Μακαριότατος – έχει ήδη, δόξα τω Θεώ, ανασυγκροτηθεί πλήρως από τα ερείπια, στα οποία την είχε οδηγήσει ο αθεϊστικός διωγμός. Αναπτύσσεται δημιουργικά, με συνεχή αγώνα, παρηγορώντας τον λαό, ανακουφίζοντας τον ανθρώπινο πόνο. Σ΄ αυτό το έργο ο Αρχιεπίσκοπος έχει αφιερώσει όλες του τις δυνάμεις και αγωνίζεται επί 19 ολόκληρα χρόνια, συμμετέχοντας στις κακουχίες, τις στερήσεις και τις δοκιμασίες του λαού».



http://www.proinoslogos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2435&catid=13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου