Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Δημοσκόπηση στα Τίρανα: Ελλάδα και Σερβία, απειλή για την Αλβανία


Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα σε εφημερίδα των Τιράνων, οι αλβανοί πολίτες θεωρούν πως τα δυο γειτονικά κράτη, η Σερβία και η Ελλάδα, αποτελούν για τη χώρα τους απειλή.
Η δημοσκόπηση έγινε από το αποκαλούμενο Ινστιτούτο Διεθνών Μελετών, χωρίς βέβαια να αναφέρει  ούτε τον τρόπο, αλλά ούτε και τον αριθμό των συμμετασχόντων σ΄αυτήν.
Το αντικείμενο της δημοσκόπησης ήταν  το πως αντιλαμβάνονται οι αλβανοί πολίτες τα πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά κλπ. θέματα που απασχολούν τη χώρα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην ερώτηση (;;!!) για το ποιο κράτος αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια της Αλβανίας,  51% θεωρούν τη Σερβία ενώ το 47% την Ελλάδα. Η Ιταλία είναι στο 0.5%.
Ακόμα το δημοσίευμα στην εφημερίδα αναφέρει πως  «ενώ το 99% των αλβανών πολιτών θεωρούν την μεγαλύετρη απειλή για την Αλβανία την Ελλάδα και τη Σερβία, η επισημη πολιτική  χαρακτηρίζει πάντα ως άριστες τις σχέσεις με αυτές τις χώρες.
Ωστόσο στην ερώτηση για το ποιο κράτος επηρρεάζει περισσότερο τις αλβανικές κυβερνήσεις απο το 1992 μέχρι σήμερα, το 44% θεωρούν την Ιταλία, το 35% την Ελλάδα, 12% τις ΗΠΑ ενώ τη Σερβία 9%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου