Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Επιστολή αναγνώστη.


Δεν ήθελα καν ούτε είχα τη σκέψη να σας απευθυνθώ με κανένα είδος γραψίματος μα,… μια που μου απευθυνθήκατε για τα γεγονότα στο Αλύκο πιστεύω πως όλοι μας να καταλάβουμε τα γεγονότα όπως πρέπει..

Είναι μεγάλη χαρά να απευθύνεσαι στους νέους γιατί αυτοί,… μπορούν να αλλάξουν πολλά με τις γνώσεις και την ορμητικότητα που κρατούν πάνω στους ώμους, μπορούν και ξεπερνούν κάθε εμπόδιο και πάνε την κοινωνία πιο μπροστά. Εξαιρετικά που μορφώνεστε και σε διάφορα πανεπιστήμια και γνώσεις… ελεύθερες..

Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να σας απευθυνθώ με μία ερώτηση.

Πιο είναι το καθήκον και το έργο σας;!... ¨Όχι για να αντιδράσω απέναντι σας ούτε για να κάνω κριτική αλλά για να κατανοούμε πιο κολλά τη γίνετε γύρο μας.

Αν είναι ότι ο Ελληνισμός,… πρέπει να είναι ένα σώμα υγιείς τότε όλοι μας να αντιδράσουμε και να εισβάλουμε στον εαυτό μας και στον καθένα πως υπάρχει μία νεολαία για όλους τους νέους Έλληνες στην Αλβανία και αυτή είναι η Νεολαία ΚΕΑΔ.

Πρέπει να έχουμε μία ξεκάθαρη σκέψη στο μυαλό μας πως όχι όσο ποιο πολλές οργανώσεις δημιουργούνται, θα έχουν τάση και δύναμη να ορθώσουν ανάστημα, απεναντίας,… μειωνόμαστε και σκορπιζόμαστε σαν η τέφρα απ’ το ηφαίστειο. 

Η τέφρα, μία στιγμή η ένα μικρό χρονικό διάστημα αφήνει τα ίχνη της και μετά,… διασκορπίζεται και διαλύεται χάνοντας κάθε επαφή του γένους και διασκορπιζόμενη… μόνον της μοίρας της.
Ενώ η μάζα του ηφαιστείου, είναι ένα σώμα συμπαγές και αντιμετωπίζει κάθε αντίσταση και εμπόδιο που βγαίνει μπροστά της, καίει, καταχτά η και ξεπερνά ρέοντας,… βάζει φωτιά στα εμπόδια που θέλουν να καταστρέψουν και να εμποδίσουν τη ροή της.

Δεν απαιτώ να σας κάνω διαφώτιση ούτε πόστα απαιτώ ούτε πλεονεκτήματα.

Αυτό που απαιτώ όμως, είναι ότι ο Ελληνισμός,… πρέπει να είναι συμπαγής και δεν έχουμε το πλεονέκτημα να διαλέξουμε, απεναντίας, έχουμε μειονέκτημα ανάμεσα σε κόμματα γ’ αυτό, είμαστε και μειονέκτημα.

¨Όσοι ήταν φορτωμένοι απ’ τον κερδοσκόπο πολιτικό πλούτο, πηγαίνουν από μία στέγη σε άλλη και από μία φωλιά στην άλλη σαν οι κότες που ξενογενούν.

Οι ικανοί, σηκώνουν ανάστημα και οργανώνουν δεν αποδιοργανώνουν και διασπάν το σύνολο έστω και με μεγάλες θυσίες και αντιπαραθέσεις, περίπλοκες πολιτικές του συνόλου.
 
--Οι περιουσίες;!...
Δεν υπάρχουν σε μας η… και αν υπάρχει κάτι, με κάθε τρόπο φροντίζετε, για να τις πάρουν.
Αυτές… έχουν γίνει κληρονομιά σε αυτούς που μπορούν να τις πουλήσουν, τις κληρονομούν με τον πιο ανορθόδοξο τρόπο μέσα από παρανομίες σαν να την κληρονομούν από αιώνες.

-- Ο πληθυσμός;!... Κατεβαίνει απ’ το βορά προς το νότο και αυτό το μειονέκτημα του Ελληνισμού που υπήρχε δεν θα υπάρχει πια καν στο μέλλων .
Και επί δικτατορίας, υπήρχε η μειονότητα, σήμερα, στην δημοκρατία ΕΞΟΝΤΏΝΕΤΑΙ;!...
 
Τη απαιτούν ορισμένοι να χτίσουν: Πού; Πότε; Πως;…
Αν έριξαν ένα μικρό βήμα, αυτό, ήταν μέσα από πολλές περιπέτειες και παιχνίδια σε διπλά ταμπλό.
--Γιατί δεν υποστήριξαν και δεν αναφέρθηκαν στα προβλήματα που μπορούσαν να αναφέρουν και να λύσουν εκεί που τους άρμοζε και να ακουγόταν η φωνή τους για μας αλλά σιωπούσαν;!..
--Μήπως σήμερα αλλάζουν μορφή σκέψης, γνώσης, πράξης και γιατί δεν το έπραξαν μέχρι χθες;!
Προσωπικά,… δεν έχω κάτι με κανέναν απεναντίας, έχω μόνον με τις σκέψεις και τη μορφή που εκφράζουν, με τις αρχές και τρόπο εφαρμογής και πράξεων .

¨Όλοι πρέπει να αντιδράσουμε και να ξυπνήσουμε, να έχουμε ένα κόμμα, μία οργάνωση, Νεολαίας ΚΕΑΔ και κόμμα ΚΕΑΔ.
¨Όλοι απ’ αυτού ξεκίνησαν και έκαναν πολιτική καριέρα και μετά… αλλάζουν μοίρες και στροφές.
¨Έχουμε ανάγκη να κυβερνηθούμε από έξυπνους, από αυτούς που δεν μασάν τα λόγια τους, ξέρουν τη λένε και τη απαιτούν.
Αυτό!... Το έχει ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ ο κος Ευάγγελος Ντούλες και δεν τον υποστηρίζω ούτε να μου δώσει αξιοπρέπεια, ούτε θρόνους.
Το δικαιούται και του ανήκει ανάμεσα σε αυτούς που έχουν μάθει να τα παρατούν και να βρίσκουν το εύκολο η… εύκολα του δικαίου… (τους) μόνον και μόνον.
Αν υπάρχουν αντιρρήσεις, υπάρχουν και οι λύσεις για όλα τα πράγματα που δικαιούμαστε και να τα λύσουμε (νε) μαζί και όχι να είμαστε το τρύπιο καλάθι που δεν μπορούν να κρατήσουν ούτε σταγόνα πολιτικής μέσα τους..
Αν θα ρίξουμε μία ματιά γύρο μας, θα καταλάβουμε πιο πολλά.
Προσωπικά πιστεύω πως ο καθένας έχει δικαίωμα να απαιτεί τον εαυτό του και αυτό που είναι. 
ΕΜΕΙΣ… έχουμε πάντα το δικαίωμα να μειωνόμαστε πάντα πιο πολύ ως την εξόντωση;!...
Τα θρύψαλα,… κανένας δεν μπόρεσε να τα κάνει σύνολο και σε εργαστήριο όταν ρίχτηκαν, το νέο μίγμα, δεν κράτησε Δ.Ν.Α. γνήσιο,
μα το πορευτικό.
Σε αυτή την κατάσταση είμαστε εμείς σήμερα που όλοι αυτοί που κερδοσκόπησαν απ‘ την Ομόνοια και το ΚΕΑΔ φύγανε και σπείρανε τη διχόνοια.
Για ποιο είδος πολίτευμα και πολιτεύματος μιλάνε σήμερα και θέλουν να χτίσουν:!
Μήπως γ’ αυτό που έχασαν μας παίζουν για κορόνες :!...
Γιατί δεν το έκαναν τόσα χρόνια που κερδοσκοπούσαν μέσα στο ΚΕΑΔ που εργαστήκαν και κέρδισαν:!...
Εγώ, ποτέ δεν άκουσα τη φωνή τους να ανεβάσουν στο Αλβανικό κοινοβούλιο η σε διεθνείς οργανισμούς (εκτός του ΚΕΑΔ) αλλά,.. μόνον αρθήκαν να εξυπηρετούν το κοινό τους κάτω από διάφορες συνθήκες που εξυπηρετούσαν μόνο και μόνον αυτούς η… ….
Πάντα κρυβόταν πίσω απ’ το γάντι για να μη υπάρξει ποτέ διαφάνεια.
Το Αλβανικό κράτος, έχει υπογράψει σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς και συμβάσεις και θέλει και πρέπει να πάει και αυτό μπροστά συμπληρώνοντας και τις συνθήκες για τις μειονότητες. Βλέποντας ώμος η σχέσεις μετάξι των δύο κρατών δεν πάνε προς το καλό αλλά είναι πάντα τεντωμένες. Εδώ δεν σκέφτονται ούτε σαν Ευρωπαίοι αλλά ούτε σαν γείτονες και αυτό είναι πάντα εναντίον μας (της μειονότητας)
Χαρά μου που η επικοινωνία μαζί σας θα είναι σε κατανόηση. 
Σας Χαιρετώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου