Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Ο Shpetim Idrizi προκαλεί και πάλι: “Οι Έλληνες αποφεύγουν να θίξουν το θέμα της γενοκτονίας των τσάμηδων”


(Φωτό: Τσάμηδες με Ιταλικές στολές επιθεωρούνται από Ιταλό Αξιωματικό στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο)


Balkan Web TV – SM Analysis 
Genocidi cam, Idrizi: Greket i shmangen ballafaqimit me fakte 

Σε εξέλιξη βρίσκεται στα Τίρανα το τέταρτο Διεθνές Συνέδριο με θέμα …”Το ζήτημα των Τσάμηδων και οι προκλήσεις του μέλλοντος”. Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Μελετών για τη “Τσαμουριά”, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ιστορίας στα Τίρανα και το Ίδρυμα Μελετών στην Πρίστινα. Το θέμα του συνεδρίου ασχολείται με την ιστορία των “Τσάμηδων”, με θέματα διπλωματίας και Διεθνούς Δικαίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του πολιτισμού των “τσάμηδων”, όπως αποκαλούν οι αλβανοί τη δήθεν μειονότητά τους στη χώρα μας.

Σε σημερινή ομιλία του, ο Shpetim Idrizi, προκάλεσε σε δημόσια αντιπαράθεση οποιονδήποτε Έλληνα Ερευνητή για το θέμα της δήθεν γενοκτονίας των “τσάμηδων”. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, μέχρι τη δεκαετία του 1990, η Ελλάδα παραπλανούσε τη κοινή γνώμη σχετικά με τη δήθεν γενοκτονία. Μάλιστα όπως τόνισε το Ελληνικό κράτος έχει ήδη καταφέρει να χειραγωγήσει για το θέμα αυτό τις όποιες αντίθετες “φωνές” εντός και εκτός Ελλάδας.
Η ομιλία του ολοκληρώθηκε λέγοντας: “Οι μέχρι τώρα δημοσιευμένες, λεγόμενες ελληνικές μελέτες, για το συγκεκριμένο θέμα, είναι περισσότερες από τις δικές μας, και είναι και στην αγγλική γλώσσα”.
Στη διάσκεψη έλαβαν μέρος εκτός από αλβανούς Ερευνητές και Επιστήμονες, 14 Καθηγητές και Επιστήμονες από τις ΗΠΑ, τη Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Κοσσυφοπέδιο και την …Ελλάδα (!).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου