Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Αλβανικό Κανάλι: «Η Ελλάδα φτιάχνει φράχτη στα σύνορα με Τουρκία» (βίντεο)




Η Ελλάδα θα κατασκευάσει έναν αγκαθωτό φράχτη μήκους 12,5 χιλιομέτρων και ύψους 3,5 μέτρων στα ανατολικά σύνορά της με την Τουρκία, στον ποταμό Έβρο.

Στην κατασκευή θα συμπεριληφθούν και θερμικές κάμερες για να ανιχνεύουν την κίνηση καθώς και ανιχνευτές θορύβου με σκοπό τον εντοπισμό εκείνων που προσπαθούν να περάσουν τα ελληνικά σύνορα τη νύχτα.

Επίσης κατά μήκος των συνόρων θα δημιουργηθεί ομάδα ειδικών δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και Υπηρεσία Ελέγχου από την ευρωπαϊκή Frontex.

Σε μια συνέντευξή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρήστος Παπουτσής, προς το πρακτορίο ειδήσεων ΑΝΑ, εξήγησε ότι το αγκαθωτό συρματόπλεγμα θα κατασκευαστεί από την αστυνομία και το στρατό στη διαχωριστική γραμμή των συνόρων.

Περίπου 250 λαθρομετανάστες περνούν το ποτάμι του Έβρου, κάθε μέρα, με προορισμό την Αθήνα. Ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά 372 τοις εκατό σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι παράνομοι μετανάστες ανήλθαν κατά το έτος 2010, σε 32.000 , τόνισε ο έλληνας υπουργός και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν είναι αλλεργική στους μετανάστες αλλά έχει υπερβεί το όριο των δυνατοτήτων της σε σχέση με την παραμονή και την απορρόφηση των μεταναστών.

Ο φράχτης που θα κατασκευαστεί θα ομοιάζει με εκείνον που τοποθέτησαν οι αμερικανικές αρχές στα σύνορα με το Μεξικό ή σαν αυτόν που κατασκεύασε το Ισραήλ στα σύνορα με την Αίγυπτο.

--

Τίτλος άρθρου: «Greqia, gardh në kufirin me Turqinë»

Δημοσίευση: «Top Channel”, 2.1.2011

Το βίντεο στα αλβανικά: 





Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου