Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

Πάλι Αλβανοί εθνικιστές ζητούν ελληνικά εδάφη!


Με την ανοχή της Κυβέρνησης Μπερίσα

Πάλι Αλβανοί εθνικιστές ζητούν ελληνικά εδάφη!

Και απειλούν να «χτυπήσουν» στόχους στη χώρα μας


• Πολύ έντονα θα πρέπει να προβληματίσει την Ελληνική Κυβέρνηση και όλα τα κόμματα η προκλητική προκήρυξη του πρωτοεμφανιζόμενου «Απελευθερωτικού Στρατού των κατεχομένων εδαφών της Αλβανίας» (ACTOSH). Κι αυτό, γιατί ίσως να πρόκειται για μια νέα τρομοκρατική οργάνωση, που απειλεί, ότι θα χτυπήσει Βαλκανικούς στόχους, ανάμεσα στους οποίους Κόνιτσα (!) και Θεσπρωτία, για να προσαρτήσει τα εδάφη που, όπως αναφέρει, ανήκουν στην Αλβανία!
Στην προκήρυξή της, που στάλθηκε στο «Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Αλβανίας», αναφέρει, ότι διαθέτει «έναν ολόκληρο στρατό και μεγάλο οπλοστάσιο»! Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, διεθνείς Αρχές, όπως η Europol έχουν ξεκινήσει για το θέμα ενδελεχείς έρευνες.


Για τη χώρα μας, η ACTOSH αναφέρει, ότι η Τσαμουριά, η Καστοριά, η Κόνιτσα και η Φλώρινα δεν είναι ελληνικές (!) και έτσι πρέπει να περάσουν στα χέρια τους με κάθε τρόπο. «Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους Σλάβο-Έλληνες και τη παλιά Ευρώπη ότι οι συναλλαγές στην πλάτη των Αλβανών έχουν πια τελειώσει» τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην προκήρυξη.

ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ!..
Εντύπωση, όμως, προκαλεί το γεγονός, ότι η Αλβανική Κυβέρνηση δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια για το θέμα, ενώ πηγές σημειώνουν, ότι και μόνο το γεγονός της μετάδοσης της προκήρυξης από το «Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων», είναι ένα δείγμα, ότι όλα αυτά γίνονται υπό την ανοχή της Κυβέρνησης Μπερίσα. Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι ο ίδιος ο Αλβανός Πρωθυπουργός έχει περάσει... εξ απαλών ονύχων τις συνεχείς προκλήσεις των Τσάμηδων προς την Ελλάδα, κάτι που ενισχύει τον προβληματισμό των Αρχών, ιδιαίτερα στη χώρα μας.

ΛΕΠΤΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ...
Πολλοί είναι εκείνοι που λένε, πως πρέπει άμεσα να δράσει η Ελληνική πλευρά, για να διαπιστώσει περί τίνος πρόκειται. Εξάλλου, στην προκήρυξη αναφέρεται ρητά, ότι περιοχές της χώρας μας απειλούνται με τρομοκρατικό χτύπημα! «Πρόκειται για ένα πρόβλημα που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και διεθνή συνεργασία. Η αδιάλλακτη στάση δεν κάνει κάλο σε κανέναν» λένε αναλυτές.

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ UCK;
Πάντως, πολλοί είναι εκείνοι που συνδέουν τη νέα αυτή τρομοκρατική οργάνωση με τον UCK. Και αυτό γιατί ο τρόπος δράσης και τα λόγια στην ανακοίνωσή της θύμισαν την συγκεκριμένη.
Το μόνο στοιχείο που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές είναι το όνομα του επικεφαλής της οργάνωσης. Πρόκειται για έναν Κοσοβάρο ονόματι Κουστρίμ Μτρόβιτσα, που θεωρείται ιδιαίτερα… σκληρός.

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 
Ο τίτλος της προκήρυξης που στάλθηκε στο «Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Αλβανίας» (ΝΟΑ) είναι: «Το Κοσσυφοπέδιο δεν είναι κυρίαρχο» και μεταξύ άλλων εκφράζει τη βεβαιότητα, ότι η Αλβανία θα πάρει πίσω τα εδάφη που της ανήκουν με κάθε τρόπο. «Ένας νέος στρατός θα απελευθερώσει όλα τα αλβανικά εδάφη που είναι υπό σέρβικη, σλαβομακεδονική, ελληνική και μαυροβούνια κατοχή», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην προκήρυξη.
«Όλη η ανακοίνωση αποπνέει σιγουριά και δηλώνει την ύπαρξη ενός καλά οργανωμένου στρατού» σημειώνουν πηγές.http://www.proinoslogos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2890&catid=13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου