Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Εφημερίδα «Panorama»: Στο τέλος της εβδομάδας υπογράφεται η συμφωνία του Μπερίσα με τους Τσάμηδες


-το PDU  θα αναλάβει την Εθνική Επιτροπή Διασποράς
- Μπερίσα και PDU προωθούν ψήφισμα για το τσάμικο στη βουλή
Σύμφωνα με την αλβανική εφημερίδα «Πανοράμα», κατά τα τέλη της εβδομάδας «οι δυο αρχηγοί, ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα και ο πρόεδρος του PDU Σπετίμ Ιντρίζι, θα υπογράψουν  τη συμφωνία συνεργασίας στη διακυβέρνηση. Η συμφωνία έχει ικανοποιήσει και τις δυο πλευρές και θα ισχύσει και για τις τοπικές εκλογές.
«Στα πρόθυρα συνένωσης των δυο τσάμικων κομμάτων, υπογραμμίζει η εφημερίδα, το κόμμα του Ιντρίζι θα επωφεληθεί 7-8% των πολιτικών θέσεων  στην αλβανική διοίκηση. Το PDU με δυο βουλευτές  κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχει κανένανα υπουργό.

Στη συμφωνία όμως  περιλαμβάνεται η ίδρυση μιας Εθνικής Επιτροπής Διασποράς, μια επιτροπή  που θα συντονίζει θέματα που αφορούν την αλβανική δασπορά καθώς  και τους οικονομικούς μετανάστες. Επίσης στη συμφωνία προβλέπεται η πολιτική σύμπραξη του Δ.Κ. του Σαλί Μπερίσα με τους Τσάμηδες για την κατάθεση και την έγκριση στην αλβανική βουλή ενός ψηφίσματος σχετικά με τους τσάμηδες.
Ωστόσο, όσν αφορά τις τοπικές εκλογές, οι Τσάμηδες θα επιδιώξουν με τη συνεργασία του Δ.Κ.  να κερδίσουν ένα δήμο στη νότια Αλβανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου