Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Αναβλήθηκε η δίκη Ράμα κατά Μπερίσα για συκοφαντική δυσφήμιση.



Το Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας ανέβαλε τη δίκη ανάμεσα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Έντι Ράμα και τον Πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα. Η Ράμα είχε υποβάλει μήνυση για προσβολή και συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Μπερίσα, μετά τις καταγγελίες που εξαπέλυσε ο τελευταίος από το βήμα της βουλής εναντίον του. Η αναβολή ζητήθηκε από την πλευρά των μαρτύρων του ΣΚ, οι οποίοι θα έπρεπε σήμερα να βρεθούν στο Εκλογοδικείο Τιράνων, όπου αναμένεται να εκδικαστούν οι καταγγελίες του ΣΚ για τις εκλογές των Τιράνων.
Νωρίτερα ο γενικός εισαγγελέας απέρριψε τις κατηγορίες του Ράμα, αποφασίζοντας την μη ποινική δίωξη κατά του Μπερίσα, αλλά ο Ράμα προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο δεν έχει δώσει ακόμη την ετυμηγορία του.

Το αντικείμενο της υπόθεσης είναι σοβαρές καταγγελίες του πρωθυπουργού Μπερίσα κατά του δημάρχου σε μία από τις συνόδους της ολομέλειας που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2009, όπου ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον οικογενειακό βίο του Ράμα, στη σχέση του με την σύζυγό του και την αμέλειά του απέναντι στον ίδιο του το γιό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου