Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Αλβανία: Κατηγορώ Ράμα προς Μπερίσα για νοθεία


Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί ΜπερίσαΚατηγορίες κατά του πρωθυπουργού της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, για προσπάθεια ανατροπής και νόθευσης του εκλογικού αποτελέσματος για τις δημοτικές εκλογές, εκτόξευσε σήμερα ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος και υποψήφιος δήμαρχος Τιράνων Έντι Ράμα.
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα Ο Ράμα, σε σημερινή συνέντευξη τύπου, απηύθυνε έκκληση στον Μπερίσα να σταματήσει το "επικίνδυνο αυτό παιχνίδι" κατηγορώντας τον στην ουσία ότι μέσω ατόμων του στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, προσπαθεί να αλλοιώσει το αποτέλεσμα και πως χρησιμοποιούν τα ψηφοδέλτια για τοους δημοτικούς συμβούλους υπέρ του έτερου υποψήφιου δημάρχου, Λουλζίμ Μπάσα.

Στο μεταξύ, και ενώ ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί τα επίσημα αποτελέσματα, εννέα μέρες μετά τη διεξαγωγή των εκλογών στις 8 Μαΐου, τα προκαταρκτικά αποτελέσματα δίνουν νίκη στο Ράμα με ισχνό προβάδισμα.
Ένταση επικρατεί και στα γραφεία της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, στα Τίρανα, όπου από το μεσημέρι βρίσκεται υπό κατάληψη από βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος,προκειμένου να εμποδίσουν, έστω και με τη βία, πιθανή απόφαση που θα ανατρέψει τη σχεδόν σίγουρη νίκη του Έντι Ράμα. Η εισβολή των βουλευτών προκάλεσε τη διακοπή της συνεδρίασης ενώ έξω από τα γραφεία βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
http://fonivi.blogspot.com/2011/05/blog-post_3819.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου