Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Η Προειδοποίηση της Εβδομάδας


uk embassy uk in albania

Με τίτλο "Η Προειδοποίηση της εβδομάδας" αναφέρονται τα βρετανικά ΜΜΕ στην χθεσινή (20/5) ταξιδιωτική οδηγία του "Foreign Office" η οποία επισημαίνει πως παρά τις αρχικά καλές ενδείξεις σχετικά με τις τοπικές εκλογές της 8ης Μαΐου, η πολιτική κατάσταση είναι αρκετά τεταμένη και προειδοποιεί μεταξύ άλλων τους Βρετανούς που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην Αλβανία για τις επικίνδυνες διαδηλώσεις. Οι Βρετανοί διπλωμάτες αντιλαμβάνονται παρουσία στοιχείων της διεθνούς τρομοκρατίας στην Αλβανία και μόνο ως απίθανο δεν παρουσιάζουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Η οδηγία κάνει επίσης λόγο για την επιθετική και εκνευριστική οδήγηση των Αλβανών, τις κλοπές αποσκευών στα ξενοδοχεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς "κυρίως στις παράλιες πόλεις της Αυλώνας και των Αγ. Σαράντα". Ανάμεσα στα περίεργα της οδηγίας είναι η προτροπή προς τους  Βρετανούς επισκέπτες να μην χρησιμοποιήσουν τις οδοντιατρικές εγκαταστάσεις της Αλβανίας.
Ολόκληρο το κείμενο της οδηγίας βρίσκεται στην ιστοσελίδα της πρεσβείας του Ηνωμένου Βασιλείου: http://www.fco.gov.uk/en/travel-and-living-abroad/travel-advice-by-country/europe/albania

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου