Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Αγ. Σαράντα: Θύμα απειλής από οπλοφόρους ο υποψήφιος των σοσιαλιστών Στεφάν Τσίπα



O υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος για την πόλη των Αγ. Σαράντα, Στεφάν Τσίπα (Stefan Cipa) έπεσε θύμα απειλής ο ίδιος και τα δυο του παιδιά , από άγνωστους οπλοφόρους.

Το γεγονός συνέβη χθες το βράδυ σε ένα απ’ τα μαγαζιά της 4ης γειτονιάς  (Lagja nr. 4) των Αγ. Σαράντα. Σύμφωνα με τον υποψήφιο απειλήθηκε από δύο άγνωστα πρόσωπα, ενώ βρισκόταν με τα δύο παιδιά του, στο μαγαζί. Οι δύο άγνωστοι οπλοφόροι φέρεται να έφθασαν στο μαγαζί με όχημα με ξένες πινακίδες και στη συνέχεια απείλησαν τον υποψήφιο με ένα πυροβόλο όπλο, τύπου πιστολιού. Σύμφωνα με τον παθόντα υποψήφιο, δεν γνώριζε τα δύο άτομα, που σύμφωνα με τον ίδιο δεν είναι κάτοικοι των Αγίων Σαράντα.  Ο κ. Cipa συνδέει το συμβάν με τηνχθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Μπερίσα στους Αγίους Σαράντα. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας μας, ο κ. Τσίπα φέρεται ως το φαβορί για τις εκλογές της 8ης Μαΐου. Η συσπείρωση του παραρτήματος του Σοσιαλιστικού Κόμματος καθώς και η στήριξη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ-ΚΕΑΔ και του Ελληνικού στοιχείου στο πρόσωπο του, μετατρέπουν  σε ντέρμπι την κατά τα άλλα «εύκολη» νίκη που περίμενε ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος Εντμόντ Γκιόκα, ο οποίος αναγκαστικά θα επωμιστεί στις πλάτες του τη δυσαρέσκεια των πολιτών έναντι της  κυβερνητικής πολιτικής. Εκτός των άλλων ο συνδυασμός του ΔΚ με τον Εντμόντ Γκιόκα στηρίζεται και από το Τσάμικο κόμμα PDIU, η ιστορία έχει δείξει πως όσοι υποψήφιοι για τον Δήμο των Αγ.Σαράντα έτυχαν της στήριξης των τσάμηδων, καταψηφίστηκαν από τις υπόλοιπες κοινότητες της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου