Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

"Σημαντική η προσφορά των Βορειοηπειρωτών


Ομιλία της Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα στο "Θεατράκι"

Στην πολύπλευρη καισημαντική προσφορά των Βορειοηπειρωτών της Αχαΐαςστάθηκε στο χαιρετισμό της, η Πατρινή Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα που τίμησε με την παρουσία της, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο θεατράκι του ΟΛΠΑ, την εκδήλωση της τοπικής Ένωσης Βορειοηπειρωτών. Πέρα από τους συμβολισμούς και τις εθιμοτυπίες, στη θητεία της στα Γιάννενα έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προώθηση δράσεων διασυνοριακού ενδιαφέροντος, που αναμφισβήτητα αναβαθμίζουν το ρόλο της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, αφού την καθιστούν γέφυρα φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.
Μιας και διανύουμε το καλοκαίρι, πληροφορούμαστε από την Ήπειρο, πως από την περσινή αντιπυρική περίοδο, είναι εντυπωσιακή η μείωση των εισαγόμενων πυρκαγιών από τη γειτονική Αλβανία, προς το εσωτερικό της χώρας μας, σε σχέση με το παρελθόν.
Σε αυτό συντέλεσε με καταλυτικό τρόπο, η καλή συνεργασία που εγκαινίασε η Δήμητρα Μπάστα με τους Περιφερειάρχες Αργυρόκαστρου και Αυλώνας, καθώς στο πλαίσιο μιας διαρκούς διασυνοριακής συνεργασίας που έχει μαζί τους, έθεσε τα θεμέλια μιας εποικοδομητικής συνεργασίας σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Είναι σίγουρο ότι μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες προωθεί με τον καλύτερο τρόπο, την καλλιέργεια ενός κλίματος εμπιστοσύνης και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου