Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Διπλωματικό σκάνδαλο, "παγώνει" τις σχέσεις μεταξύ Αλβανίας και Ρουμανίας



Η αλβανική εφημερίδα “Gazeta SHQIPTARE” στο κύριο άρθρο της γράφει για το διπλωματικό σκάνδαλο που ξέσπασε τα τελευταία εικοσιτετράωρα με αφορμή τις ψευδείς δηλώσεις του Προέδρου της Ρουμανίας, Τραϊάν Μπασέσκου, οι οποίες απ’ ότι φαίνεται «παγώνουν» τις σχέσεις ανάμεσα στα Τίρανα και το Βουκουρέστι.

Όλα ήρθαν ως αποτέλεσμα μιας ψεύτικη ιστορίας που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο, την Τρίτη και σύμφωνα με την οποία ο Πρόεδρος της Ρουμανίας προέβη σε προσβλητικές και ρατσιστικές δηλώσεις κατά των αλβανών.

Για να ελέγξει το αληθές των δηλώσεων Μπασέσκου, το Αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε επειγόντως τον Ρουμάνο πρεσβευτή στα Τίρανα, Viorel Stanila, για εξηγήσεις, αλλά απ’ ότι φαίνεται η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει διπλωματικό σεισμό μεταξύ των δύο χωρών.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας αντέδρασε έντονα γι 'αυτό, εκφράζοντας την αγανάκτηση του χαρακτηρίζοντας ως απαράδεκτη την συμπεριφορά του αλβανικού Υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο ζήτησε μια επίσημη εξήγηση από τον ρουμάνο πρέσβη για δηλώσεις οι οποίες δημοσιεύτηκαν από αγνώστους.

Επίσης, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας ανακοίνωσε χθες στον Αλβανό πρεσβευτή στο Βουκουρέστι πως είναι απαράδεκτο να καλείται να δώσει εξηγήσεις ο Ρουμάνος πρεσβευτής για αβάσιμες δηλώσεις που δημοσιεύονται από ανεπιβεβαίωτες πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου