Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Βαριά πρόκληση απ’ το «Συνταγματικό» Δικαστήριο της Αλβανίας



Λίγες μέρες πριν την διαδικασία Απογραφής Πληθυσμού που έχει προγραμματίσει η Αλβανική Κυβέρνηση για τον Οκτώβρη, το αποκαλούμενο «Συνταγματικό» Δικαστήριο της Αλβανίας, δίκασε σήμερα την προσφυγή άλλων δικαστικών λειτουργών σε ότι αφορά τη συνταγματικότητα ή μη των ρυθμίσεων του Νόμου «Περί Ληξιαρχείων» και ειδικά των ρυθμίσεων που αυτός προβλέπει για τη διόρθωση του λλήματος εθνικότητας των πολιτών στα ληξιαρχικά βιβλία.
Με 6 προς 2 το δικαστικό αυτό σώμα απεφάνθη ότι ο Νόμος «Περί Ληξιαρχείων» στο σημείο αυτό είναι παράνομος και αντισυνταγματικός. Έτσι πλέον και αυτός ο δύσκολος και δαπανηρός δρόμος που είχαν οι πολίτες των οποίων αυθαίρετα ή ακόμη και από «απροσεξία» των ληξιάρχων επί κομμουνισμού είχε συμπληρωθεί λάθος η εθνικότητα (τα λάθη ήταν μονόπλευρα δηλαδή μόνο οι Έλληνες γράφονταν Αλβανοί) τώρα πλέον έκλεισε με απόφαση του ίδιου Δικαστηρίου το οποίο με απόλυτη πλειοψηφία είχε απορρίψει την Συμφωνία για την Υφαλοκρηπίδα μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας.
Στο «Συνταγματικό» Δικαστήριο είχαν προσφύγει δικαστές απ’ τα πρωτοδικεία Πρεμετής, Αγίων Σαράντα και Σκόδρας, δικαστές οι οποίοι όπως έχει γραφεί και κυκλοφορεί ευρέως φημολογείται ότι δωροδοκούνταν αδρά για να αποδώσουν στους Έλληνες αλλά και Σέρβους στο Βορά την εθνικότητα που τους είχε αφαιρεθεί με το έτσι θέλω απ’ το απολυταρχικό κουμμουνιστικό καθεστώς.
Να αναφερθεί ότι το κλίμα σε ότι αφορά την εσωτερική συνοχή της Αλβανικής κοινωνίας και τις διαεθνοτικές σχέσεις σ’ αυτή, με αφορμή την Απογραφή έχει ουσιαστικά εκτροχιαστεί με πρωτοβουλίες ακραίων εθνικιστών , των οποίων την ευθύνη των κινήσεων έχει αναλάβει η περίφημη Ερυθρόμαυρη Συμμαχία. Έχει τεράστια σημασία να αναφερθεί εδώ ότι σε μεγάλης ακροαματικότητα εκπομπή χθες βράδυ ο επικεφαλής της Συμμαχίας αυτής και ανώτατος κρατικός λειτουργός, ο Αντιπρόεδρος του Δικαστικού Συμβουλίου Κρεσνίκ Σπαχίου προεξοφλούσε την απόφαση του «Συνταγματικού» Δικαστηρίου.
Εν πάση περιπτώσει, ως λάδι στη φωτιά θεωρείται η απόφαση αυτή των «θεματοφυλάκων» του Συντάγματος (στην ουσία έχουν μετατρέψει τον εαυτό τους σε ένα ακόμη πυρήνα των Ερυθρόμαυρων) λίγες μέρες πριν την Απογραφή. Εάν το συνδυάσει κανείς και με την ρύθμιση του «περί Απογραφής» Νόμου με τις πρόσφατες τροποποιήσεις που προβλέπουν ποινές πρόστιμα για όσους δηλώνουν αλλιώς απ’ ότι τα χαλκευμένα ληξιαρχικά βιβλία γράφουν, τότε αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα υπό πιο κλίμα θα γίνει η Απογραφή.
Ερωτηματικά τίθεναται επιπλέον και για την ίδια την ύπαρξη των μειονοτήτων και τις συνθήκες ανάπτυξης τους στο μέλλον , σε μια μισαλλόδοξη κοινωνία που δημιουργούν οι εθνικιστές στην Αλβανία.
Με τις εξελίξεις αυτές τα περιθώρια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε ότι αφορά τη στάση της για την Απογραφή στενεύουν. Αλλά δεν είναι μόνο τούτο. Χρειάζεται μια γενικότερη καταγγελία από πλευράς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ριζοσπαστικοποιώντας τη στάση της στο εσωτερικό της χώρας αλλά ειδικά προς τους διεθνείς οργανισμούς.

http://www.deropoli.com/?p=7018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου