Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΝΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ.




Κατά καιρούς ακούμε διάφορα σενάρια που τα καλλιεργούν συστηματικά οι προοδευτικούληδες, οι θολοκουλτουριάρηδες αλλά και οι ίδιοι οι Αλβανοί μετανάστες στην Ελλάδα, για το πόσα έχουν προσφέρει στην οικονομία οι μετανάστες, για το πόσο έχουν στηρίξει το κράτος και διάφορα άλλα παρόμοια τα οποία δεν στηρίζονται πουθενά.
Η αλήθεια είναι μόνο μία: οι Αλβανοί μετανάστες φοροδιαφεύγουν συστηματικά επειδή δεν....
δηλώνουν τα έσοδά τους από τις οικοδομικές εργασίες ή σε άλλες περιπτώσεις όταν εργάζονται με μαύρη εργασία ως δεύτερη ή και κύρια εργασία.

Κάποιοι γνωστοί που δραστηριοποιούνται στην οικοδομή, έχουν κάνει περιουσίες και εδώ και στην Αλβανία. Φροντίζουν όμως να δηλώνουν στην Εφορία αποκλειστικά και μόνο το ποσόν που θα τους επιτρέψει την ανανέωση της άδειας διαμονής τους και της οικογένειάς τους.
Παράδειγμα: Μία τετραμελής οικογένεια μπορεί να ανανεώσει την άδεια διαμονής της με 12.500 χιλιάδες ευρώ εισόδημα και συγκεκριμένο αριθμό ενσήμων (του συντηρούντος) το χρόνο που δεν ξεπερνάει τα 150 ένσημα (πρόσφατα μειώθηκε κι άλλο).
Μία οικογένεια χωρίς παιδιά ανανεώνει την άδεια διαμονής της και με 10.500 ευρώ.
Δηλώνουν ακριβώς ότι τους χρειάζεται να είναι νόμιμοι και δεκάρα τσακιστή παραπάνω.
Μεγάλα ποσά χάνουν όχι μόνο το Δημόσιο Ταμείο, η Εφορία αλλά και τα ταμεία, κυρίως το ΙΚΑ.

Οι φίλοι του πολυπολιτισμού θα τρέξουν να μας πουν ότι και οι Έλληνες το ίδιο κάνουν. Δεν λαμβάνουν όμως υπόψη τους ότι οι Έλληνες που το κάνουν κλέβουν τη δική τους πατρίδα και όχι τη χώρα που τους φιλοξενεί και τους δίνει το προνόμιο να ζήσουν σαν άνθρωποι και να φτιάξουν παράλληλα και περιουσία στη δική τους πατρίδα.
Εκείνο που εντυπωσιάζει είναι ότι στις ατέλειωτες συζητήσεις των ειδικών στην τηλεόραση και των περισσοτέρων πολιτικών δεν θίγεται η φοροδιαφυγή των Αλβανών και γενικά των μεταναστών στη χώρα μας.
Μόνο οι Έλληνες θίγονται, οι Έλληνες καλούνται να στηρίξουν την Ελλάδα, οι Έλληνες θα σηκώσουν όλο το βάρος στις πλάτες τους για άλλη μια φορά.


Ελευθερία του Λόγου για το eglimatikotita.gr.
ΥΓ..Να μην ξεχνάμε και τους Αλβανούς που κατά κύριο λόγο έχουν σαν κύρια εργασία παράνομες πράξεις (πορνεία,ναρκωτικά,ληστείες) και κερδίζουν και τα περισσότερα χρήματα σε σχέση με άλλους συμπατριώτες τους που απλά δουλεύουν στο μεροκάματο.Και όπως είναι γνωστό τα χρήματα αυτά που είναι προϊόν παράνομων πράξεων σχεδόν όλα πάνε σε Αλβανικές ή Ελβετικές τράπεζες.



eglimatikotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου