Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

«Έντονη κινητικότητα στη γειτονιά!» - Συνάντηση Γραμματέα Υπ.Εξ. Ι. Ζέπου με τον Αλβανό Υπ.Εξ

Ουσιαστικής σημασίας χαρακτήρισε τις σχέσεις της χώρας του με την Ελλάδα ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Έντμοντ Χατζηνάστο, ο οποίος δέχθηκε, σήμερα, στο γραφείο του, στα Τίρανα, τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, πρέσβη Ιωάννη-Αλέξιο Ζέπο.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αλβανικής διπλωματίας, "οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι ουσιαστικές" κι αυτή ακριβώς η πτυχή θα πρέπει να αντικατοπτρίζεται στις αντιλήψεις της κοινής γνώμης.
Στο πλαίσιο της συνάντησης εκφράστηκε η βούληση της περαιτέρω ανάπτυξης των καλών γειτονικών σχέσεων Ελλάδας-Αλβανίας, καθώς κι ενός συνεκτικού διαλόγου προς όφελος των δύο χωρών και των λαών τους.
Ο Γενικός Γραμματέας του ελληνικού ΥΠΕΞ σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Αλβανία στις προσπάθειες που καταβάλλει για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), με την παροχή βοήθειας προς αυτή την κατεύθυνση.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας εξέφρασε τη βεβαιότητα πως "χάρη στην κοινή βούληση και δέσμευση, θα σημειώσουμε πρόοδο και θα κάνουμε σταθερά βήματα σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τις δύο χώρες μας".
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.


Ακολουθεί το (βιντεο)ρεπορτάζ του Αλβανικού Top Channel, όπου δίνεται μια άλλη διάσταση στην επίσκεψη:
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ η επίσκεψη του κ. Ζέπου είχε πιο πολύ χαρακτήρα μυστικής διπλωματίας, όπου ο Έλληνας αντιπρόσωπος συζήτησε off the record το ζήτημα της απογραφής με τον Αλβανό Υπ.Εξ. Το κανάλι υπενθυμίζει τις αναφορές των Wikileaks για τις Ελληνικές "πιέσεις", ενώ κατά τους ίδιους, ύποπτο είναι το γεγονός ότι ο κ. Ζέπος επέλεξε να μετακινηθεί με αυτοκίνητο της πρεσβείας και όχι με κρατικά Αλβανικά οχήματα όπως συνηθίζεται σε επίσημες επισκέψεις.




borioipirotika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου