Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Απογραφή: Σε πλήρη σύγχυση το νεο-μπερισικό ΜΕΓΚΑ



Σύμφωνα με πληροφορίες «κατέφθασε» τελικά στα κεντρικά γραφεία της Ομόνοιας στους Αγίους Σαράντα η επιστολή του προέδρου του νεο-μπερισικού ΜΕΓΚΑ κ. Χ.Κίτσιου. Αφού δημοσιεύθηκε σε διάφορα μπλογκς, έφαγε και ορισμένα σχόλια, έφτασε λοιπόν σήμερα στα χέρια της ηγεσίας της Ομόνοιας.

Έφτασε την ίδια πιθανόν στιγμή που οι οι εκπρόσωποι των εθνικών και άλλων μειονοτήτων έκαναν έκκληση από τα γραφεία του ΚΕΑΔ στα Τίρανα. Μια έκκληση χωρίς περιστροφές: η απογραφή δεν επιδιώκει την ταυτοποίηση των μελών των μειονοτήτων, αλλά την τεχνητή στατιστική τους συρρίκνωση. Γι αυτό το λόγο τα μέλη των μειονοτήτων καλούνται να απέχουν απ΄αυτήν την απογραφή φάρσα.

Είναι προφανές πως η επιστολή και βέβαια το περιεχόμενό της εκφράζουν την πλήρη σύγχυση στην οποία βρίσκεται το αυτοαποκαλούμενο «κόμμα των ελλήνων». Στο ίδιο μήκος κύματος και το δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε μετά τη διευρυμένη σύσκεψη του κόμματος αυτού την Κυριακή στους Αγίους Σαράντα.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου για το θέμα της απογραφής εισηγήθηκε ο κ. Ζήσος Λούτσης ο οποίος πέραν από τις μεγάλες κουβέντες, τις διαπιστώσεις για το ακραίο υπάρχον ανθελληνικό κλίμα κλπ.κλπ. δεν αρθρώνει κουβέντα για την απογραφή που ξεκινάει σε δυο μέρες . Απλά ζητάει από το Γ.Σ. της Ομόνοιας «να προβεί στη σύγκληση στρογγυλής τράπεζας … για να ληφθεί από κοινού η απόφαση για την αντιμετώπιση αυτής της υπόθεσης».

Μετά το Γενικό Συμβούλιο της Ομόνοιας της 17ης Σεπτεμβρίου, το οποίο σχεδόν ξεκαθάρισε τις θέσεις της οργάνωσης ως προς την απογραφή, το δελτίο τύπου του ΜΕΓΚΑ και η επιστολή του κ. Κίτσιου, εκτός κι αν η «ηγεσία» του ΜΕΓΚΑ έχει χάσει εντελώς το μπούσουλα, μπορεί να εκληφθεί είτε ως ακραία ανευθυνότητα και πολιτική ανωριμότητα σε σχέση με ένα σημαντικότατο θέμα για τον Β.Ελληνισμό, είτε ως προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινότητάς μας.

Κατά την άποψή μας, το ΜΕΓΚΑ οφείλει, πριν καταθέσει τις (υποθετικές) ‘διεξοδικές προτάσεις που διαθέτει», ας λάβει ξεκάθαρη θέση για την απογραφή: θα κάνει έκκληση στους οπαδούς του να συμμετέχουν ή να απέχουν;

http://www.deropoli.com/?p=7171

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου