Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ντούλες – Stonestreet: Δικαίωμα συμμετοχής των μεταναστών στις εκλογές

Συνάντηση με τον πρόεδρο των παρατηρητών του ODHIR στις εκλογές της 8ης Μαΐου κ. J. Stonestreet είχε σήμερα το απόγευμα στην έδρα του ΟΑΣΕ στα Τίρανα ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες.  Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις διαπιστώσεις, συμπεράσματα και συστάσεις της εκθεσης του ODHIR σχετικά με τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση του προηγούμενου Μαΐου,καθώς και την αναγκαιότητα της εκλογικής μεταρρυθμισης στη χώρα για την εξασφάλιση ελεύθερων, δημοκρατικών και μη αμφισβητούμενων εκλογών.
Πέραν των άλλων θεμάτων όπως τη μη κομματική σύνθεση των εκλογικών εφορευτικων επιτροπών, την εξ ολόκληρου ηλεκτρονική καταμέτρηση των ψήφων, την αναγκαιότητα εμπιστοσύνης των ψηφοφόρων στη διαδικασία κ.α, με ιδιαίτερη έμφαση ο κ. Ντούλες έθεσε το θέμα της κατοχύρωσης του δικαιώματος συμμετοχής των μεταναστών στις εκλογές απο τις χώρες όπου διαμένουν, είτε μέσω επιστολικης ψήφου, είτε μέσω της λειτουργίας εκλογικών κέντρων σ´αυτες.


Τέλος, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ ζήτησε απο τον κ. Stonestreet  ώστε η παρουσία του ODHIR να είναι πλέον μόνιμη, όχι μονο πριν και κατά τη διεξαγωγή των εκλογών, αλλά και σ´ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το νέο εκλογικό νόμο.
http://www.deropoli.com/?p=6998

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου