Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Εκτέθηκαν για ακόμη μια φορά Μπερίσα και Ράμα, αντάλλαξαν σπόντες ενώπιον των Γερμανών


Μάταια η πρέσβειρα προσπαθεί να τους κάνει να δώσουν τα χέρια
Στην επέτειο από τα 20 χρόνια της ίδρυσης του Γερμανικού Ιδρύματος Friedrich Ebert βρέθηκαν από κοινού οι δύο ηγέτες των μεγαλύτερων κομμάτων της χώρας. Η συνάντησή τους δεν ήταν αναίμακτη όπως αναμενόταν μετά την επίσκεψη Λαμπρινίδη-Φρατίνι ως εκπροσώπων της Ε.Ε. που είχε ως στόχο την ομαλοποίηση της πολιτικής κρίσης της Αλβανίας, οι οποίοι έλαβαν εκατέρωθεν δεσμεύσεις από κυβέρνηση και αντιπολίτευση για υποχωρήσεις.

Στην ομιλία του ο Ράμα ειρωνευόμενος τις δηλώσει Μπερίσα για την υποτιθέμενη άνθιση της Αλβανικής οικονομίας δήλωσε πως: Ελπίζει η οικονομική κρίση να μην επηρεάσει τη γερμανική κρατική χρηματοδότηση αυτού του ιδρύματος γιατί το κράτος μας δεν μπορεί να βοηθήσει, σε περίπτωση μείωσης των κονδυλίων. Το αναφέρω - είπε - γιατί ανησυχώ μην φτάσουν στο Βερολίνο τα λόγια του Σαλί, ότι η οικονομία μας είναι δεύτερη στην παγκόσμια κατάταξη μετά τη Γερμανία!

Και ν συνεχεία παίρνει το λόγο ο Μπερίσα λέγοντας: Δεν θα φτάσει γιατί έχεις αλλάξει την ομιλία μου με άρθρα(δημοσιογραφικά).

Και επανέρχεται και πάλι ο Ράμα λέγωντας: Το κάνει όπως στη βουλή αυτός (αναφερόμενος στον Μπερίσα), μιλάει χωρίς σειρά!

Ο Μπερίσα έκλεισε αναφερόμενος στην αρθρογραφία του Ράμα στον τύπο το τελευταίο διάστημα.

Ο διάλογος συνοδεύθηκε από τον γέλωτα των Γερμανών αξιωματούχων, ακόμη και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός γέλαγε, ενώ στην προσπάθειά της να αποσπάσει μια κοινή χειραψία των δύο πολιτικών αντιπάλων, η Γερμανίδα πρέσβειρα απέτυχε παταγωδώς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου