Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Οικονομική συνδρομή της Interamerican, στο γυμνάσιο Μεσοποτάμου Αγ. Σαράντα


Πρωτοβουλίες της Interamerican για την παιδεία

Στο πλαίσιο των ενεργειών κοινωνικής υπευθυνότητας που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα “Πράξεις Ζωής” και στον τομέα της παιδείας, η Interamerican ενίσχυσε για δεύτερη χρονιά φέτος με οικονομική συνδρομή το εννεατάξιο γυμνάσιο Μεσοποτάμου των Αγίων Σαράντα, στην Αλβανία. Το ελληνόγλωσσο εκπαιδευτικό ίδρυμα, κοιτίδα ελληνικής παιδείας για τους 102 μαθητές ελληνικής καταγωγής που φοιτούν σε αυτό, αντιμετωπίζει σοβαρές λειτουργικές ανάγκες. Την επιταγή παρέδωσε στον διευθυντή του σχολείου Ελ. Τζώλλο ο διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και ΕΚΕ της Interamerican Γ. Ρούντος κατά τη διάρκεια τιμητικής εκδήλωσης για το γυμνάσιο και την εταιρεία, που οργάνωσε πρόσφατα ο Ροταριανός Όμιλος Γέρακα.

Παράλληλα, η Interamerican , αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στο έργο παιδείας που επιτελείται στις ακριτικές περιοχές της χώρας, υποστήριξε και πάλι φέτος το 2ο δημοτικό σχολείο Καλύμνου -12θέσιο με 183 μαθητές- για τον εξοπλισμό του με οπτικοακουστικά μέσα εκπαίδευσης.

Ακόμη η εταιρεία, αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της φοιτητικής προόδου των παιδιών πολυτέκνων οικογενειών σε σχέση με το σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, σε εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φίλων Πολυτέκνων βράβευσε 31 νέους και νέες που διακρίθηκαν κατά την εισαγωγή στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, κατά την αποφοίτησή τους ή για τις μεταπτυχιακές σπουδές τους, παρέχοντάς τους ως δώρο ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο Προσωπικής (άμεσης ιατρικής) Βοήθειας.

Σημειώνεται ότι η Interamerican θεσμοθέτησε από φέτος και μια υποτροφία για ένα φοιτητή - μέλος πολύτεκνης οικογένειας, θέτοντας εδικά κριτήρια επιλογής. Η φετινή υποτροφία επιδόθηκε σε φοιτήτρια που εισήχθη το 2010 πρώτη στο Τμήμα Συντήρησης αρχαιοτήτων και έργων Τέχνης του ΑΤΕΙ Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου