Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2012 στην Αλβανία



Με μόνο 71 ψήφους των βουλευτών του κυβερνώντος δημοκρατικού κόμματος, η αλβανική Βουλή ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2012.

Οι 69 βουλευτές της αντιπολίτευσης το καταψήφισαν, υποστηρίζοντας ότι είναι ένας προϋπολογισμός «εντελώς εκτός πραγματικότητας». Η πλειοψηφία αρνήθηκε να συμπεριλάβει τις προτάσεις της αντιπολίτευσης στον προϋπολογισμό.

Η σημαντικότερη πρόταση του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κόμματος ήταν η κατάργηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας για τα τρόφιμα, ως ένα μέτρο που θα προστάτευε τις ασθενέστερες τάξεις της κοινωνίας και επίσης, η υιοθέτηση νέου φορολογικού συστήματος με βάση την κλιμακωτή φορολόγηση.

Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, ο υπουργός Οικονομικών, Ρίβνταν Μπόντε δήλωσε ότι «οι προτάσεις αυτές δεν έχουν νόημα και είναι απλά δημαγωγικές».

Ο κ. Μπόντε χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2012 ως «προϋπολογισμό που εξασφαλίζει την μακροοικονομική σταθερότητα της χώρας, τον προϋπολογισμό στα 3%, το δημόσιο χρέους εντός των ορίων του 60% και οικονομική ανάπτυξη 4,3%».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου