Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΠΓΔΜ: Παιχνίδι με την απογραφή των Βορειοηπειρωτών!

Το αυτοαποκαλούμενο ως «μακεδονικό» πρακτορείο ειδήσεων, αυτό των Σκοπίων, επιχείρησε να καταδικάσει τη στάση των Αλβανών απέναντι στην απογραφή και τη μη διασφάλιση κανόνων διαφάνειας και επακριβούς καταγραφής των πληθυσμών άλλων εθνικών ομάδων στη χώρα, προφανώς για να στηρίξει το επιχείρημα «οι Αλβανοί ζητούν από εμάς αυτά που αρνούνται στη μητέρα-πατρίδα»!


Πως αλλιώς να ερμηνευτεί το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των Σκοπιανών για τη στάση της Ελλάδας απέναντι στο θέμα της απογραφής στην Αλβανία… Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας, δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει σοβαρές αμφιβολίες για την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων της απογραφής στην Αλβανία, κυρίως στην καταγραφή του μεγέθους των εθνικών μειονοτήτων στη χώρα, μεταξύ αυτών και η ελληνική (Βορειοηπειρώτες).
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΛΑΟΣ και συγκεκριμένα του βουλευτή Κωστή Αϊβαλιώτη, ο υπουργός δήλωσε ότι η Ελλάδα παρακολούθησε πολύ στενά τη διαδικασία, ενώ κινητοποιήθηκε γενικότερα τόσο στο διμερές όσο και στο διεθνές επίπεδο με σκοπό να διασφαλίσει το αδιάβλητο της διαδικασίας και την ακώλυτη καταγραφή των μελών της μειονότητας.


από: www.defence-point.gr

1 σχόλιο:

  1. Όσο για τα Σκόπια, να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε τους 250.000 περίπου Χριστιανούς Ορθόδοξους Αλβανούς που ζουν στην περιοχή Rekës së Epërme (που συμπεριλαμβάνει 17 οικισμούς) και τους οποίους λόγω θρησκείας δεν αναγνωρίζουν ως μειονοτικό στοιχείο οι Σκοπιανοί και προσπαθούν να τους αφομοιώσουν. Αν προσθέσουμε τον αριθμό τους στο ποσοστό των μουσουλμάνων Αλβανών, οι Αλβανοί αποτελούν στο κρατίδιο των Σκοπίων το 37,3% περίπου του συνολικού πληθυσμού και όχι το 25,2% (δηλαδή περίπου 760.000 όπως λέει και η Αριόλα Μόλα στην αλβανική εφημερίδα ‘Shqip’).

    ΑπάντησηΔιαγραφή