Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Στα Σωφράτικα: Φιλολογική εκδήλωση για τον ποιητή και δημοσιογράφο Δημήτρη Κίκη




Το Πολιτιστικό Κέντρο Κάτω Δρόπολης υπό την αιγίδα της Επαρχίας διοργάνωσε σήμερα στα Σωφράτικα φιλολογική εκδήλωση αφιερωμένη στην καινούργια ποιητική συλλογή του δροπολίτη δημοσιογράφου και ποιητή Δημήτρη Κίκη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν φίλοι των γραμμάτων και της τέχνης από το Αργυρόκαστρο και τη Δρόπολη.

Την ποιητική συλλογή «Λόγια της ψυχής» παρουσίασε ο ποιητής και λογοτέχνης Μηνάς Λέκκας. Ο Μηνάς Λέκκας είπε πως » η ποιητική αυτή συλλογή είναι ένα ξέσπασμα της φουρτουνιασμένης ψυχής του ποιητή. Είναι ηφαίστειο που χρόνια κοιμισμένο, ξαφνικά ξυπνάει και εκρήγνυται, βγάζοντας προς τα έξω ποτάμια πυρακτωμένης λάβας.

Και ξαλαφρώνει και κάπως ησυχάζει. Ο λογος του φιλοσοφημένος, απλός και ειλικρινής, γι αυτό και πειστικός. Απευθύνεται στους συνανθρώπους του, στα παιδιά του στην Πατρίδα του, στο Θεό…»

Στην εκδήλωση διάβασαν ποιήματα από τη συλλογή μαθητές από το σχολείο της Φραστανής. Εντωμεταξύ μ΄αυτήν την ευκαιρία έγινε και σχετική συζήτηση για την ίδρυση ενός πολιτιστικού συλλογου με βασικό στόχο τη διατήρηση και προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της ευρύτερης περιοχής.

http://www.deropoli.com/?p=7782

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου