Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Αυτοανακηρύχθηκε "Βασιλεύς" ο γιος του Ζόγκου, πάνω από τον τάφο του πατέρα του




Η καρικατούρα του μοναχισμού, η Αλβανική "βασιλική" οικογένεια δεν φαίνεται να τελείωσε με τον θάνατο του Λέκα Ζόγκου του Α'. Κατά την διάρκεια της ταφής του "μονάρχη" ο γιος του θανόντος,αυτοανακηρύχθηκε Βασιλεύς των Αλβανών, υπό το όνομα Λέκα Ζόγκου ο Β'. Στην ταφή παρευρέθηκε όλο το πολιτικό φάσμα της Αλβανίας, το οποίο θεώρησε λογική την ταφή ενός πολίτη με τιμές αρχηγού κράτους. Μάλιστα στην ταφή, διένεξη δημιουργήθηκε μεταξύ του Δήμαρχου Τιράνων Λ. Μπάσα και της Προέδρου του Αλβανικού Κοινοβουλίου Γ. Τοπάλι για την σειρά της επικήδειας "ομιλίας".
Σύμφωνα με τον Καταστατικό Κώδικα της Αλβανικής Βασιλείας του 1928 (που φυσικά δεν έχει καμία ισχύ), ο απόγονος πρέπει να ορκιστεί εντός 10 ημερών από το θάνατο του "Βασιλιά" ενώπιον του Αλβανικού Κοινοβουλίου, επειδή η ορκωμοσία του "πρίγκιπα" είναι αδύνατη στο κοινοβούλιο, ο ίδιος επέλεξε την ταφή του πατέρα του για την ορκωμοσία του.
Φήμες λένε πως ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος δεν παρευρέθηκε στην κηδεία, σε αντίθεση με τους άλλους θρησκευτικούς αρχηγούς που απότισαν φόρο τιμής στον "βασιλέα". Απών ήταν και ο ηγέτης της Αντιπολίτευσης, Έντι Ράμα, ο οποίος βρίσκεται σε επίσκεψη στα Σκόπια.
http://borioipirotika.blogspot.com/2011/12/blog-post_9464.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου