Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Δεν μυρίζει λαϊκισμό η «καταιγίδα» επερωτήσεων βουλευτών για το θέμα της απογραφής και την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου;




Σχόλιο της ιστοσελίδας:

Σε όποιον, έστω και ελάχιστα, ασχολείται με τα βορειοηπειρωτικά, προκαλεί προφανή απορία το γεγονός πολλών κατά το το τελευταίο διάστημα επερωτήσεων βουλευτών προς την κυβέρνηση ή το Υπεξ σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διαδικασία της απογραφής -φάρσα του περασμένου Οκτωβρίου και της απόφασης του αλβανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου για την απάλειψη του στοιχείου της εθνικότητας από τα ληξιαρχικά βιβλία.

Η απορία δεν έχει να κάνει με το γιατί ασχολούνται με κάτι τέτοιο, η απορία έχει να κάνει γιατί ασχολούνται με κάτι που όφειλαν κατά κύριο λόγο να ασχοληθούν πριν η αλβανική κυβέρνηση και το «Συνταγματικό» Δικαστήριο οδηγηθούν στην απογραφή-φάρσα και στην αντι-συνταγματική απόφαση για την εθνικότητα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά και αρκετές άλλες φορές ως ιστοσελίδα είχαμε γράψει για το που οδηγούσε τα πράγματα η αλβανική κυβέρνηση αναφορικά με την απογραφή. Το ίδιο απ΄όσο γνωρίζουμε έχουν κάνει και οι πολιτικοί εκπρόσωποι της Μειονότητας. Θεωρήσαμε πως η Μειονότητα όφειλε να πει ένα μεγάλο «όχι» στην απογραφή παγίδα που την οδηγούσε το αλβανικό κράτος, ενώ την ίδια στιγμή (χωριό που φαίνεται δεν θέλει κολαούζο – λένε στα χωριά μας) το Υπεξ και η κυβέρνηση δεν πήραν ξεκάθαρη θέση (μάλλον συμφωνούσαν με την αποχή που συνέστησε η Ομόνοια και το ΚΕΑΔ) ενώ η τότε αντιπολίτευση (ΝΔ-Σαμαράς) φαίνεται να έκλινε προς τη συμμετοχή της Μειονότητας στην απογραφή με τις δηλώσεις Παναγιωτόπουλου, αλλά και την τακτική που ακολούθησε στο χώρο της Μειονότητας το νεο-μπερισικό κόμμα MEGA.

To νεο-μπερισικό κόμμα ΜΕΓΚΑ που δεν κρύβει τον ιδεολογικό του προσανατολισμό (εάν έχουν τέλος πάντων ιδεολογία), αν και είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις και επιφυλάξεις για την επικείμενη απογραφή, τελικά συνέστησε στους Βορειοηπειρώτες να συμμετάσχουν σ΄αυτήν υπακούοντας στις «συμβουλές» της κυβέρνησης Μπερίσα και στην «ανεπίσημη» και «αδήλωτη» άποψη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Το τί έγινε κατά τη διάρκεια της απογραφής, πλέον το γνωρίζουν όλοι…

Έρχονται τώρα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και όχι μόνο, πριν μία εβδομάδα ο Γιαννόπουλος, χθες-προχθές ο Γιαννάκης και κατεθέτουν επερωτήσεις στον υπουργό Εξωτερικών για την «Καταπάτηση των δικαιωμάτων της Ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία» ο δεύτερος και για την «Απαλοιφή των στοιχείων εθνικότητος στα αρχεία πληθυσμού της Αλβανίας¨ο πρώτος. Δεν θα έλεγα ότι κακώς κάνουν. Θα έλεγα όμως πως άργησαν αρκετά… και να «μυρίζει» πολύ λαϊκισμό η ιστορία…

http://www.deropoli.com/?p=7907

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου