Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Γράφουν ότι η Βόρεια Ήπειρος θα γίνει Ελληνική…Φτάνει πια η Φάρσα!!




Αστείες είναι οι φήμες περί αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου, που κυκλοφορούν στον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο.

Μάλιστα δίνεται η πληροφορία πως “σύντομα θα τεθεί θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επαναφοράς σε ισχύ του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας.

Τα σύνορα έχουν χαραχθεί, καλώς ή κακώς τώρα πλέον δεν έχει σημασία, και τέτοιου είδους φαντασιοπληξίες μόνο κακό κάνουν στη χώρα.

Όπως γράφτηκε, “μεγάλη δύναμη του πλανήτη έπεται να φέρει αυτό το θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου ως γνωστόν παραμένει παγωμένο από 1946!

Τότε, μετά τη λήξη του Β παγκοσμίου πολέμου, η περιοχή αυτή αποδόθηκε στην Ελλάδα ως επιβράβευση της προσφοράς της στη νίκη των Συμμάχων. Ενώ η Αλβανία ήταν με το μέρος των ηττημένων.

Την πρόταση απόδοσης της Βορείου Ηπείρου στην Ελλάδα είχαν κάνει οι ΗΠΑ, αλλά τελικά το όλο θέμα πάγωσε προσωρινά, λόγω της αρνησικυρίας που έθεσαν η ΕΣΣΔ και η Γιουγκοσλαβία. Τελικά πάρθηκε η απόφαση το θέμα να επανεξεταστεί όταν επιλυθεί το επίσης ευρισκόμενο τότε σε εκκρεμότητα ζήτημα των δύο Γερμανιών.

Όταν όμως η Γερμανία επανενώθηκε το 1990, η ελληνική κυβέρνηση της ΝΔ αρνήθηκε να ζητήσει από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το αυτονόητο, δηλαδή την απαίτηση ένταξης της νοτιοαλβανικής επικράτειας στο ελληνικό κράτος!

Την ίδια εθνική μειοδοσία είχε διαπράξει 3 χρόνια νωρίτερα (1987) και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία ήρε μονομερώς την περιβόητη εμπόλεμη κατάσταση Ελλάδας – Αλβανίας (που ξεκινούσε από το 1940) και την οποία η χώρα μας διατηρούσε συμβολικά μέχρι να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα της Βορείου Ηπείρου… “.

http://news.princeoliver.com/2012/01/01/greece/423783/grafoun-oti-i-voreia-ipeiros-tha-ginei-ellinikiftanei-pia-i-farsa/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου